Gölbaşı’nda Eğitim ve Yaşam Ne Durumda?

Gölbaşı’ndaki konteyner okullar ve yaşam alanlarıyla ilgili bilgi veren AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Yalçınkaya, “İlçemizde 8 tane konteyner kent kuruldu tamamen dolu bunların gerekli ihtiyaçlarını AFAD ve Kaymakamlık tarafından karşılanıyor” şeklinde konuştu.

“İlçemizde şu an 8 konteyner kent kurulu, bir tanesi hariç bunlar tamamen dolu. O bir tane de bitmek üzere. Bu konteynerdeki bütün depremzedelerin AFAD koordinesinde gerekli ihtiyaçları sağlanıyor” diyen Başkan Yalçınkaya, “İlk etapta yollarımız tamamen tahrip olmuştu. Gelen ekiplerimiz, gerekli çalışmaları yaparak yollarımızı açtılar. Bundan sonra yardımlar kendiliğinden gelmeye başladı. Yollardan dolayı gecikme de olsa yollar kapanmıştı çünkü tamamen ortada kalmıştık. Su ile karayolları ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın Adıyaman’a 3. gelişinde bizzat görüşme fırsatı bulduk. Suyumuzun ve yolumuzun olmadığını bunların bir an önce yapılması gerektiğini söyledik. Cumhurbaşkanımız Bakanımıza talimat verdi. Bir hafta içerisinde İller Bankası tarafından ihalesi yapıldı, çalışmalar devam ediyor. Karayolları ile ilgili çalışmalar başladı. Bunu en kısa sürede tamamlayacaklarını bildirdiler” şeklinde konuştu.

Konteyner çarşı ve okullara da değinene Başkan Yalçınkaya, “İlçemizde 8 tane çarşı kuruldu. Bu çarşılarımızda esnafımıza belirli bir şekilde dizayn etmeleri konusunda gerekli kolaylığı sağlandı. Şu an da hepsine ayrıca soğutucu verildi ayrıca klimaları alındı. Konteyner kentlerimiz dâhil Kaymakamlığımız vasıtasıyla klimaların dağıtımı yapılacak. Devletimiz ellerinden geleni yapıyor. Bizim ilçemizde ağır hasarlı okul sayısı 12 adetti. Yıkılan okul 3, hasarsız okul 20, az hasarlı okulumuz 22 ve orta hasarlı okulumuz 4 taneydi. Milli Eğitim Müdürümüz ve Kaymakamımız bu konuda gerekli çalışmaları yaptı. AHBAP Derneği ile birlikte Fen Lisesi, Atatürk Ortaokulu ve Gölbaşı Anadolu Lisesi konteyner okulunu kurdular. Okullar açıldığında herhangi bir sıkıntı olmayacağını ve gerekli çalışmaları yaptıklarını söylediler” ifadelerini kullandı.