Tütünün Başkenti Çelikhan, Yasalaşmayı Bekliyor

Dünyaca ünlü Çelikhan tütününde sıkıntıların yaşanması ve bir an çözüm beklenmesi Çelikhan Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Baltacı’nın da gündemindeydi.

Çelikhan tütününün yasalaşmasını beklediklerini belirten Başkan Baltacı, “Çelikhan'da yani bir istediğimiz bizim biliyorsunuz tütün problemimiz var. Şu anda çok bir problem olmasa da yani inşallah devlet demişti ki kooperatif kurun. Kooperatifi de çok bir şeyi olmadı. Yani devlet esneklik yaptı mı? o çok onlar kaldılar biraz sıkıntı çektiler. İnşallah bir resmi bir düzene kavuşur. Çelikhan, tütünün başkenti.

Dünyada böyle katkı olmadan içilen tek tütün. Geçen sene de gitmişlerdi Ziraat Odası Başkanımız, Belediye Başkanımız, Almanya'nın Dortmund kentindeki fuara katılmışlardı. Yani dünyada katkısız içilen tek tütün onun için inşallah reklamını yapıp yani reklam derken kendi tütünümüze tanıtabilirsek o bize yetiyor. Yani fazlasını istemiyoruz zaten. Duyurmak istiyoruz. Yani biz diyoruz ki bir yasal bir statüye kavuşsun. Vatandaşlarımız her ne şekilde yazalım Resul Hoca'm bahsetmişti. Yani her ne şekilde olursa olsun bir zemine otursun ki vatandaş bilsin ki nasıl edeceğiz, ne edeceğiz?” dedi.

Haber: Emine TÜTÜN/ Görüntü: Rahim ALTUN