Vatandaş ve Esnaf Milletvekillerinden Neler Bekliyor?

Milletvekili seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2 buçuk aylık bir süre geçti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yaralar alan Adıyaman’da esnaf ve vatandaşlar yeniden ayağa kalkmanın çabaları veriliyor. Adıyamanlılar, yeniden eskiye dönmek istiyor. Gözde TV’de sokağa inerek vatandaşların milletvekillerinden neler istediklerini sordu.

“GELSİNLER BİZİMLE BİR GÖRÜŞSÜNLER BAKALIM, BİZ NE İSTİYORUZ?” 

Adıyaman milletvekillerinden ne bekliyorsunuz? Sorusunu cevaplayan bir vatandaş, “Adıyaman milletvekili beklediğimiz çarşıya gelsinler. Milletin derdiyle dertlensinler. Millet neyin içinde tozun, toprağın, sıcağın hiçbir şey gelişmiyor. Hiçbir kimse bir şey yapamıyor. Millet acından ölecek. Bu neyin nesidir? Bu nedir? Biz bunu bekliyoruz. Neredeler? Buyurun neredesiniz? Gelin çarşıya bir gel bir milletin derdine bir sorun ya bakalım. Millet neyi istiyor? Millet neyin peşinde? Siz neyin peşindesiniz? Bir gelin bakın. Sorun. Siz milletvekili olmuşsunuz. Milletin vekilisiniz yani. Gelin bakın benim sorunum nedir? Kimse milletvekili tanımıyor ki gelsin buraya, ben tanımıyorum. Çünkü bilmiyoruz. Kim bizim milletvekili olduğumuzu? Bilmiyoruz. Tabii tek bir tane tanıdığımız Milletvekili var, onu şahsen tanırız. Başka hiçbirini tanımıyoruz. Kimdir, neyin nesidir? Adıyaman milletvekili, tamam millet de gitmiş orada oturmuş milletin derdiyle kimse ilgilenmiyor. Nedir derdiniz? Siz eviniz yıkılmış, yapılıyor mu? Yapılmıyor mu? Sizlere ev verilecek mi? Kaç liraya verecek? Nerede verecek? Gençlere gençler hep perişan. Sanayi yok, dükkân yok, iş yeri yok. Hiçbir şey yok. Vallahi sonuçta işte isteğimiz bu. Gelsinler bizimle bir görünsünler bakalım. Biz ne istiyoruz? Bizim sıkıntımız, derdimiz nedir?” ifadelerini kullandı.

Adıyaman bir sanayi şehri değil de Gaziantep ve Şanlıurfa yirmi sene önce bizle başa baş gidiyordu diyen vatandaş, “Onlar aldı başını gitti. Bizimki hala emekli şehri gibi. Millet maaş alsın, yesin otursun, yatsın, gençlere iş yok. Benim oğlum üniversite mezunu. Kendi alanında iş bulamıyor makine mühendisi iş bulamıyor kendi alanında. Sanayi yok Adıyaman'da. Yani ilk başta bunları istiyoruz memlekete. Gitsin Ankara'da oturmasınlar. Gelsin memlekete yatırım yapsınlar. Bir şeyler yapsınlar. Yani belediye başkanlarından da beklentilerimiz bu. Yani kuru yollara yatırım yapmakla iş olmuyor. Yani sanayileşsin biraz memleket. İş alanı açılsın. Gençlere iş bulsunlar. Yani gençler akşama kadar kahvede oturmasın. Yerinde sorunlarını tespit etsinler. Yerinde yatırım yapsınlar. Dediğim gibi gençlere iş alanı açsınlar. Önemli olan bu yani. Yoksa kuru kuru para vermekle hiçbir şey olmuyor. Adam alır. Parasını götürür kuyumcu da altına bağlıyor. Başka bir şey yapmıyor. Benim çocuğum otuz yaşında evlenmeye imkânı yok. Artık ev de bulamaz. İş de yok sorun şey sıkıntı. Evlensem evi nasıl geçindireceğim diye düşünüyor kara kara nereye gidecek. Tayyip Erdoğan diyor üç tane çocuk yap. Evlenmeden çocuk olmuyor ki. Sıkıntı büyük yani çok. Ama devlet arkamızda olduğu halde yani yine de işte biraz zor ama yapılması lazım” dedi.

 

 

 

 

Milletvekillerinden hiçbir beklentisi olmadığını vurgulayan vatandaş, “Hiçbir beklentim yok. Gelen giden aratıyor. Batı taraflarına gittiğimiz zaman neden bize ev vermiyorlar? İş vermiyorlar adamlar diyor ki başımıza böyle bir felaket geldi. Daha halen de yüzde yetmiş oy oradan nasıl çıktı? Üzerimize tükürüyorlar ya. Hiçbir beklentim yok. Hiç iyi olacağını düşünmüyorum” derken bir diğer vatandaş ise, “Vallahi her şeyi bekliyoruz, bekliyoruz da bir şey yapmıyorlar. Yani her tarafta sokakta yıkık mı yıkık hep dolu. Kaldırımlar dolu. Bir şey yaptığı yok. Bunlar böyle yapsa bunlar da diğerlerinde kötüdür. Ya millete yardımcı olacaklar. Başka ne yapacaklar yani adam Milletvekili oldu gitti arkasına bakmadı. Vallahi Adıyaman'ın milletvekili hiçbiri bir şey yapamaz. Milletvekili oldu işte Ankara'ya gidip maaşını alır. Para da yer başka bir şey yapmaz. Hiçbiri de yapmamış yan” şeklinde konuştu.

 Milletvekillerinin Adıyaman'a bir önce dönüp bakmaları lazım diye konuşan vatandaş da, “Buradan aldıkları oyları vatandaşın bu zor şartlarda onları destekleyip oy verdiği halde halen Adıyaman'ın yüzde 78 yıkık olmasına rağmen bir taraftan sulanmadan bir alan yıkılıyor. Halen doğru dürüst bir Adıyaman'a bir yatırım amaçlı getirmeleri lazım. Gençler işsiz. Yıkım olayları ağır gidiyor. Aktif faaliyette inşallah harekete geçerler. Bekliyoruz yani. Bu beklentimiz o. Muhalefet Milletvekili parçalıyor, yapılıyor ama bir tek başına bir şey yapamaz. Adıyaman'ın sahip çıkıldığını söylüyor. Sıkıntılar söylüyor. Ama söylemekle olmuyor bir araya gelip Adıyaman'ın sorunlarını nasıl çözmeleriz diye düşünmeleri lazım. Bekliyoruz, kendilerinden inşallah yaparlar. Biz de mutlu oluruz. Şu an insanların hiçbiri mutlu değil Adıyamanlıların. Hiçbiri mutlu değil. Ya bir su dağıtılıyor mahallelerde muhtarların önünde su dağıtılıyor. İki tane beş tek su için millet birbirini yiyor” cümlelerine yer verdi.

Adıyaman’ın sorununun çok olduğunu vurgulayan vatandaş ise şöyle konuştu; “Çok yani bunu söylesek bitmez. Ama doğru dürüst oraya giden Ankara'ya giden buraya burayı düşünmüyor, yapmıyor. Kendi mafyasına çalışıyor. Buradan maaş alıyor, buradan sorunu yok. Alan yok yani. Yapamazlar yani hani yaparlar belki yaparlar bilirler de zor yaparlar. Çünkü sorun çok. Adıyaman'ın sorunu çok.”

Haber: Emine TÜTÜN/ Görüntü: Ali GAZEL