Şire Pazarı’ndaki Esnaf Satış Yapamıyor

6 Şubat depremlerinin yıkıcı etkisi Adıyaman Şire Pazarı esnafını da vurdu. Esnaf neredeyse hiç satış yapmadan evlerine gidiyor ve dört gözle eski müşteri yoğunluğuna kavuşmak istiyor.

“Adıyaman'dan İl Dışına Giden İnsanlarımızın Adıyaman'a Tekrar Gelmelerini İstiyoruz”

Şire Pazarı Başkanı Ali Rıza Özçakmak, “Şimdi bilindiği gibi deprem oldu. Depremden dolayı insanlarımızın yüzde 80’i il dışına gitti. Allah düşmanın başına göstermesin. Bize nasip oldu. Bizim nesle nasip oldu. Şu an iş alanı eskiden yüzde 50 ise şu an yüzde 10’a düştü. Niye derseniz? Şu an eskiden turlar geliyordu buraya yabancılar bir nebze gelip burada alışveriş yapıyorlardı. Adıyaman yerlisi yani Adıyaman'da yaşayan insanlar gelip eşya alıyordu. Şu an Adıyaman insanların yüzde sekseni il dışında.Yüzde sekseni il dışında olduğu zaman ne olur orada iş gücü düşer. Sizin aracılığınıza şunu rica ediyorum. Adıyaman'dan il dışına giden insanlarımızın Adıyaman'a tekrar gelmelerini istiyoruz. Çünkü gelmedikleri takdirde burası bir boşluk olur. Boşluk olduğu zaman birileri doldurur. Demografik yapı değişir. Onun için il dışına giden insanlarımızın rica ediyorum Adıyaman'a gelsinler. Ayrıca Sayın Valimizden, Belediye Başkanımızdan, Turizm Müdürümüzden şunu sizin aracılığıyla istirham ediyorum. Adıyaman'a eskisi gibi turlar yapılsın. Bir nebze esnaf canlansın. Şu an kiralarımızı ödeyecek durumda değiliz. Ha belediyenin biz belediyenin kiracısıyız. Belediyenin yerinde olsam bir iki yıl esnaflarımızdan kira almasa daha iyi olur. Bu bir nebze esnafa bir can suyu olur. Şu an oturuyoruz. Bol bol oturuyoruz. Başka yaptığımız bir şey yoktur” şeklinde konuştu.

Şire Pazarı esnafı Hanifi Yar da “Depremlerden dolayı satışlarımız etkilendi, yani etkin derken tabii ki hemen hemen işimiz bitti. Çok şükür yani ayaktayız ölmedik çok şükür buna. Kendimizi toparlamaya çalışıyoruz yani. Eskiden yüzde 100 işimiz kırıldı çünkü yani insanlarla iş bulur. İnsanlarımızla satış olur burada insan yok. İnsanlarımız geri dışarı göç etmişler ya. Onların gelmesini istiyoruz. Tabii Adıyaman'da biraz daha bu konutlar evler düzelmesi, evler yapılması. Göçler yani giden insanların geri gelmesi istiyoruz. Inşallah onlar da tabii Adıyaman bir daha şey olsa erken toparlama olursa bizim işimiz de olur inşallah” dedi.

 

Haber: Emine TÜTÜN/ Görüntü: Ali Gazel