Bu Konteynerlerde Klima Yok, Elektrik Yok!

   Köylerde yaşayan vatandaşlar depremlerde evleri yıkıldığı için çadırda ve gelen konteynerlerde yaşamaya başladı. Köylere gelen konteynerlerin içinin boş elektriğin olmadığını belirten ve gerekli yerlere de bildiren vatandaşlar bir an önce çözümün gelmesini istiyor.

   6 şubatta yaşanan felaketle birlikte birçok vatandaş yurtlarını terk etmek zorunda kalmış bazıları ise bulundukları yerlerde kalmak zorunda kalmışlardı. Köylerde yaşayan vatandaşlar da köylerini terk edememiş ve normale dönecekleri zamanı beklemeye başlamıştı. Zaman geçtikçe köylerdeki vatandaşların da ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntı olduğu belirtilmeye başlandı. Adıyaman’ın köylerinde yaşayan vatandaşlar konteynerlerindeki eksikliklerin bir türlü giderilmediğini ve ne kadar bildirseler de hiçbir ilerleme olmadığını belirtti.

    “Bir Türlü Gelmediler”

    Yetkililer tarafından verilen konteynerin kapısının kırık olduğunu ve başvuru yapmasına rağmen bir türlü gelmediklerini belirten Adıyaman’ın Davuthan köyünde yaşayan Mahmut Elçi, “Bildirdim gelip bakmadılar bir türlü. Evim yıkıldı konteyner verdiler kapısı kırık geldi. Hırsız girebilir diye konteyneri terk edemiyoruz. Kapısı kırık içerisine malzemeleri yeni getirdiler onlar da tam değil. Bir ay önce bize alışveriş yapalım diye kart verdiler. Bugün Adıyaman’a geldik alışveriş yapalım dedik ama kartın içerisi boş. Kartta para yok. Ben aslım ve şeker hastasıyım evim yıkılmış durumda kış geliyor” şeklinde konuştu.

    “Hala Çadırda Kalıyoruz”

     Biz hala mağdur durumdayız diyen Mehmet Karlı,” Konteyner başvurunda bulunduk daha önce bize konteyner getirdiklerinde ne su ne de elektrik hiçbir şey yoktu. Ayrıca onlardan başka ne lavabo ne de banyosu var. Sadece küçük buzdolabı var ama daha onları dağıtmadılar. Daha evlerimizin yerini belli etmediler hala çadırda kalıyoruz mağdur durumdayız. Hedef 2023 dediler ama biz hala mağdur durumdayız. Sorunlarımızı kime aktarmak istesek hepsi bir başkasına yönlendiriyor sürekli. Havalar soğumaya başlıyor ve yağmur kar yağacak hala çadırda yaşayan insanlar var daha ne zaman’a kadar bu rezilliği çekecekler. AFAD’a başvuru yaptık ama herhangi bir çözüm alamadık” dedi.

    “Konteyner Verdiler Ama Klima ve Elektrik Yok”

     Çokpınar köyünde yaşayan Veli Bey,” Sağlık durumumuz iyi değil, doğru düzgün doktor yok. Biz köyde bahçenin içinde konteynerde yaşıyoruz. Kliması, diğer eşyaları, doğru düzgün bir şey yok tarlanın içindeyiz. Köydeki ev yıkıldı. Konteynerde elektrikte bulunmuyor. Çamurun içinde kalacağız yağmur yağınca. AFAD’a başvuru yaptık birkaç parça konteyner gönderdiler hiçbir şeyi yok. Deprem olduğundan bugüne kadar bekliyoruz. Köydekilerin hepsi aynı durumda elektrikleri bile bağlanmamış. Yağmur yağdığı zaman konteynerlerden su akıyor” ifadelerini kullandı. 

     Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi Yukarınasırlı köyünde yaşayan bir vatandaş ise, “Köyde hayat yok gidecek yerimiz de yok ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Konteynerde soba ve elektrik yok. Kış için klima istedik köylere verilmediği söylendi. Şehirde herkese klima verilmiş ama köylerde hiç konteyner yok” dedi.