Adıyaman FK’nin Kupa Yolculuğu Başlıyor

Geçtiğimiz hafta sonu sahasında Diyarbekirspor karşısında ligde ilk galibiyetini alarak moral bulan Adıyaman Futbol Kulübü, yine kendi saha ve seyircisi önünde Bartınspor’u mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nda adını bir üst tura yazdırmak istiyor.

2. Lig Kırmızı grupta bu sezon oynadığı 6 maç sonunda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Adıyaman Futbol Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise ilk maçına çıkmış olacak.

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) yeni sezonun 1 Ekim’de başlayacak olması nedeniyle ligde henüz maça çıkmayan Bartınspor ise 1. Turdan dahil olduğu Ziraat Türkiye Kupası’nda normal süresi ve uzatma devresi 0-0 biten maçta Karabük İdman Yurdu’nu penaltılar sonucunda 4-1 mağlup edip adını 2. Tura yazdırmış ve kura çekiminde Adıyaman Futbol Kulübü’nün rakibi olmuştu.

Ziraat Türkiye kupasına galibiyetle başlamak istediklerini ifade eden Adıyaman Futbol Kulübü Teknik Direktörü Erol Kapusuz; “Sezona iyi başlayamadık. Son haftalarda iyi oynamamıza rağmen bir türlü sonuca gidemiyorduk. Geçtiğimiz Pazar günü kendi sahamızda Diyarbekirspor karşısında güzel bir galibiyete imza attık. Şimdi önümüzde Ziraat Türkiye Kupası var. Hazırlıklarımızı tamamladık, İnşallah bu maçı kazanıp bir üst tura çıkmak istiyoruz” dedi.

Takım olarak iyi bir hava yakaladıklarını belirten Adıyaman Futbol Kulübü Genel Koordinatörü Alper Aslan; “Ziraat Türkiye kupasında Bartınspor ile mücadele edeceğiz. Rakibimiz Bal Liginde mücadele ediyor ve ilk turda rakibini yenerek bir üst tura yükselip bizim rakibimiz oldu. Rakibimize saygı duyuyoruz. Amacımız galip gelerek adımızı bir üst tura yazdırmaktır.” Dedi.

Taraftarın desteğini beklediklerini dile getiren Adıyaman Futbol Kulübü futbolcusu Ömer Yıldız; “Adıyaman halkına, taraftarımıza selam olsun. Takım olarak birlik beraberlik içinde taraftarımızla birlikte bir aile havası yaratmaya çalışıyoruz. Taraftarımızdan büyük bir özveri bekliyoruz. Başarı olacaksa birlik ve beraberlik içinde olacaktır. Başarıyı yakalayacaksak hep birlikte birlik ve beraberlik içinde yakalayacağız. Pazar günü almış olduğumuz galibiyet takım olarak çok iyi moral verdi. O maçı geride bıraktık. Ziraat Türkiye Kupası’nda Bartınspor ile mücadele edeceğiz. Lige daha çok önem veriyoruz. Ancak Ziraat Türkiye Kupası maçı da bizim için önemli inşallah taraftarımızın desteğiyle rakibimizi yenerek bir üst tura çıkacağız.” dedi.

Adıyaman Atatürk Stadı’nda saat 14.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Ankara Bölgesi C klasman hakemlerinden Emre Kaan Çalışkan yönetecek.