Adıyaman’daki Turizmcilere TURSAV’dan Bilgisayar

   Asrın felaketinden etkilenen ve iş yerlerini kaybeden turizm şirketlerine geçici iş yerleri verilmişti.  Her fırsatta Adıyamanlı turizmcilere yardım eli uzatan Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) şimdi ise, turizmcilerin daha iyi hizmet sunabilmeleri için bilgisayar hediye etti.

   Bilgisayar dağıtımı için Adıyaman’a gelen TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurulu Başkanı İbrahim Halil Kılınç, Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı tarafından bölgede yıkılan acentalarımıza dizüstü bilgisayar dağıtıyoruz. Çünkü birçoğunun malzemeleri enkaz altında kaldı. Acil olan bilgisayar ihtiyaçları vardı talep ettik. Vakıf tarafından alındı ve seyahat acentalarına da birazdan teslim edeceğiz. Tek acentalarımız değil bütün bölge halkına da tır getirilerek temel ihtiyaç yardımı da yapıldı. Yardımların devamı gelecek bütün hepsinin taleplerini aldık. Bütçe hangi duruma yeterli ise o istekleri tane tane karşılıyorlar” ifadelerini kullandı.       

   Adıyaman İl Kültür Ve Turizm İl Müdürü Abuzer Gelse de, “Adıyaman 6 Şubat’ta depremle beraber çok büyük bir yıkım yaşadı. Deprem hayatın bütün alanlarını etkilediği gibi turizm alanlarında da büyük yıkımlara yol açtı. İçerisinde bulunduğumuz alan deprem sonrasında AFAD ve Valiliğimizin öncülüğünde Turizm Acentalarımız için yaptırılan geçici konut alanıdır. Geçici iş yerlerinin yapıldığı ilk alan Adıyaman’dır. Deprem bölgesinde 2 Nisan’da turizm sezonunu açan ilk il olduk.

   Depremden önceki yıl ilk 6 ay 14 Bin civarında yabancı ziyaretçi geldiğini gördük. 2023 yılı deprem sonrasındaki 6 aylık verilere baktığımızda ise bunun 15 Bin 300 olduğunu görüyoruz. Bu da bize depreme rağmen Adıyaman’da yüzde 10 civarında yabancı artışının olduğunu gösteriyor. Bunda turizm acentalarımızın büyük bir payı var. Destekleyen TÜRSAB’ın ve Bölge Başkanımızın da ciddi katkıları var kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

   Turizm İşletmesi Sahibi Ve TÜRSAB Temsilcisi Veysel Karani Kuştepe ise, “TÜRSAB GAP Bölge Başkanımız Halil Bey 13 bilgisayarın dağıtımı için geldi. TÜRSAB Genel Başkanı ve yönetimine bu süreçte bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi. 

Haber: Emine TÜTÜN