Siz Biliyor musunuz?

Ayrıca Adıyaman İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abuzer Gelse de Adıyaman’ın tarihi zenginlikleriyle ilgili konuştu.

Adıyaman’da yaşayan vatandaş turistik yerleri biliyor mu diye sorduğumuzda sadece birkaç yeri bildiklerini gördük. 

Adıyaman İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abuzer Gelse, Adıyaman’ın tarihi ve turistik kültürü ile ilgili konuştu. 

“Adıyaman Açık Hava Müzesi Konumundadır”

Adıyaman’ın 400’e yakın civarında tescilli tarihi kültürel yapıya sahip olduğunun altını çizen Müdür Gelse, “Vatandaşlarımızı Adıyaman’daki tarihi ve ören yerlerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum. Nemrut dağı, Karakuş Tümülüs’ü, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kent’imiz depremlerden etkilenmedi. Eski Kâhta Kalesi’nde devam eden bir restorasyonumuz var onun dışında tüm ören yerlerimiz yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi bekliyor.  Adıyaman mevcut yapısı itibari ile de 400 civarında tescilli tarihi kültürel yapıya sahip bir şehirdir. Adeta Adıyaman Açıkhava müzesi konumundadır. Adıyamanlılara da sorsanız sizlere bir sürü yer sayacaktır. Saymakla bitmeyen kültürel ve tarihi yerlerimiz var mesela Palanlı mağarasında 42 Bin yıl öncesine dayanan bir yerleşim yerinden bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Adıyaman’daki Turistik Yerler Biliniyor Mu?

   Üniversiteyi Adıyaman’da okuyan Deniz Bayraktar ise, Adıyaman’daki turistik yerler; Cendere Köprüsü, Pirin Mağaraları, Nemrut Dağı var özellikle gün doğumunu izlemek için çok güzel. Adıyaman’da okudum geldim ama dün geceden bu yana uyuyamıyorum. Adıyaman’da her taraf enkaz şehir tamamen bitmiş ölüm sessizliği çökmüş gibi görünüyor” dedi.

“Artık Turistik Yerlerimiz Enkazlar”

   Ramazan Tekbaş, Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Pirin Mağaraları’nı biliyorum. Ama her yer enkaz olduğu için turistik yerlerimiz de enkazlar ifadelerini kullanırken bir diğer vatandaş da Adıyaman’a daha önce hiç gelmedim ama sosyal medyada gördüğümde çok güzel yerleri vardı şimdi ise enkazlar gördüm bir an önce umarım düzelir diye konuştu.

   Gülabi bey ise, “Nemrut, Pirin ve Besni Su Gözü’nü biliyorum. Birkaç yer var turistik onları söylemek istemiyorum.  Adıyaman’ın hepsi enkaz altında kaldığı için insan söyleyemiyor. Adıyaman unutulmasaydı şimdi size 100 tane yer sayardık” ifadelerini kullandı.  

 

 

 

Haber: Emine TÜTÜN