Adıyaman Tabip Odası’ndan Sağlıkta Şiddet Açıklaması

Sağlıkta Şiddet Olmasın “Hekimlerin 84’ü En Az Bir Kere Şiddete Uğruyor”

   Beş yıl önce çalıştığı hastanede silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Dr. Fikret Hacıosman’ın anmak ve sağlıkta şiddetin son bulması için Adıyaman Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Adıyaman Tabip Odası basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında konuşan Adıyaman Tabip Odası Başkanı İsmail Tosun, “Yüzlerce sağlık emekçisi her gün şiddet görüyor. Tüm hekimler/sağlık emekçileri geçim derdi ile boğuşuyor. Günde en az 100 sözel ve fiziksel şiddetle karşılaştığımız, hekimlerin yüzde 84'ünün en az bir kere şiddete maruz kaldığı çalışma koşullarındayız” şeklinde konuştu.

   Salıkta şiddet son bulana kadar mücadele edeceğiz diyen Başkan Tosun, 2 Ekim 2018’de Dr. Fikret Hacıosman’ı, görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucunda yitirmiştik. Kendisini ve sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm hekim/sağlık emekçilerini saygıyla anıyoruz. Sağlıkta şiddet son bulana kadar mücadele edeceğimize yeniden söz veriyoruz. Toplumda artarak süregelen şiddet iklimi, sağlığımızı bozan, bizi yok sayan, tüketen, değersizleştiren sağlık politikaları, hem bizi hem de halkı geçinememeye sürükleyen ekonomik buhranla birleşince; sağlığın fiziksel, zihinsel, toplumsal bütün bileşenleri de zarar görerek sağlık alanlarında şiddete de zemin oluşturdu” dedi.

“Yüzlerce Sağlık Emekçisi Her Gün Şiddet Görüyor”

  Başkan Tosun sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Neredeyse hepimiz, çalışma yükümüzün yanında bu sağlık sisteminde ruhsal anlamda zorluklarla da karşılaşıyoruz. Yüzlerce sağlık emekçisi her gün şiddet görüyor. Tüm hekimler/sağlık emekçileri geçim derdi ile boğuşuyor. Günde en az 100 sözel ve fiziksel şiddetle karşılaştığımız, hekimlerin yüzde 84'ünün en az bir kere şiddete maruz kaldığı çalışma koşullarındayız. Yaşamı ve yaşatmayı kendine şiar edinmiş bir mesleğin mensupları olarak sağlıkta şiddete karşı her yönüyle mücadelemiz devam edecek: Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!”

Haber: Emine TÜTÜN