Geçim Sıkıntısı Olmaz İse Mutlu Olacaklar

   Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yaralar alan Adıyaman’da vatandaşa devlet ne yaparsa mutlu olursunuz diye sorduk. Vatandaşın bazıları birliğin sağlanması ile mutlu olacağını bazıları ise yaşam sıkıntısının giderilmesi ile mutlu olacağını belirtti.

   Maaş yükselirse mutlu olurum diyen Abuzer Çalışkan, “Devlet örneğin 7 Bin 500 TL maaş veriyor. Kiralar olmuş 15 Bin TL maaşı kiraya verdim. İki çocuğumda üniversiteye gidiyor. Ben kiraya, çocuklara ve faturalara mı para yetiştireyim. Bu enflasyona göre aylıklar 15 Bin’den aşağı olmaması gerekiyor. Devlet maaşı yükseltirse mutlu olurum” şeklinde konuştu.

   Devlet ne yapacak ki mutlu olayım diye konuşan Ramazan Gürbüz de, “Devlet benim ahırı yapmadı. Çocuğum, torunum öldü. Çocuklarımın dükkânı yıkıldı. Devlet ne yapsın ne ile mutlu olacağım ki. Gelip bana ev mi yapacak, kiraya oturuyordum kiralarda yüksek” dedi.

   Devlet değil de zenginler fakirlere yardımcı olsun sözlerini kullanan Abdurrahman Bey de, “etrafta ihtiyacı olanlara iş insanları yemek verse mutlu olurum. Adıyaman’ı kalkındırırlarsa istihdam sağlanır. İnsanlar birbirine tolerans gösterirse mutlu olurum” ifadelerine yer verdi.          

Haber: Emine TÜTÜN