Siyasi Partiler İttifak Yapılmalı Mı?

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bırakmışken yerel seçimlerinde tarihi kesin olarak açıklandı. Diğer seçimlerde olduğu gibi siyasi partilerin ittifak ortağı olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yerini alıyor. Adıyamanlıların bazıları ittifakın iyi olacağını dile getirirken bazıları ise partilerin tek başına partilerin kendi başarılarını kazanması gerektiğini savunuyor.

   Siyasi partilerin ittifak yapması doğru bir karar diyen Mahmut Şaraldı da, “Her insanın, bilginin ve değerin bir makamı var. Biz bunları birleştirip insanımızı menzile yetiştirmek zorundayız. Kesinlikle her parti ve görüş ile birleşmeliyiz. Ama doğru olan hedef insanımızı kalkındırmak ve bilinçlendirmektir. Kültüre ve güzel değerlere erişeceğimiz sonuçlarına varmamız bizim için en güzel değerdir” ifadelerini kullandı.

   Ben olsam kendi başıma seçime girerek partimi yükseltirim sözlerini kullanan Habib Öztekin, “parti olarak birleşip ittifak yaptığımda sürekli bir parti kazanır. İkinci parti kazanmaz.  Parti kendi gücü ile çalışırsa ileride bir yere gelir. Tek başına iktidara gelmek daha iyi değil mi? Allah devletimize yardım etsin kötü bir süreçten geçiyoruz” dedi.   

Haber: Emine TÜTÜN