Bir Gün Çalışarak Bir Kilo Baklava Alabiliyorsunuz

Gaziantep’in tescilli ürünü olan baklava fiyatlarına kimsenin gücü yetmiyor. Yaşanan bu fiyat artışlarının kendilerini de zor durumda bıraktığını dile getiren işletme sahibi Bekir Tümer,’’ baklavanın kilosu şu an 350 TL ama ben zarar ediyorum. Çünkü baklava için en önemli malzeme olan Antep fıstığının kilosu şu an 1000 TL. Baklavanın fiyatını artırmak istiyorum ama bu defa vatandaşlar tercih etmeyecek ve yaptığımız tatlı elimizde kalacak. Bizim müşterilerimizin yarısı 6 Şubat depremlerinde vefat etti, diğer yarısı ise Adıyaman’dan taşındı. Şu an eskisi kadar müşterim yok çünkü Adıyaman’da insan kalmadı’’ dedi.

‘En çok kışın tercih ediliyor’’

Baklavanın genellikle kış mevsiminde çok tercih edildiğini dile getiren Tümer, ‘’ Yazın dondurma çıktığında da baklava tercih edilir ama kış mevsimi kadar değil tabi. Kışın baklavaya talep daha fazla. Genellikle şireli tatlılar kışın yeniliyor zaten. Baklava taze yenilmeli yoksa herhangi bir tat alamazsın. Bayat tatlıyı anlamak için rengine bakın eğer tatlının rengi kırmızı ise o taze baklava ama eğer rengi beyazlaşmış ise o tatlı bayatlamıştır’’ ifadelerine yer verdi.