Vatandaş Aktarların Yolunu Tuttu

Havalar Soğumaya Başladı Bitki Çaylarına Talep Arttı

   Grip ve soğuk algınlığına karşı bünyesini doğal yollarla güçlendirmek isteyenlerin tercihi aktarlar oldu. Kış mevsiminde boğazı yumuşatacak ve vatandaşların çoğunun konteynerde yaşamasından dolayı soğuk algınlığına karşı bitki çayları yine çok tercih edilen yöntemlerden oldu. Aktarlar da kış mevsiminde tüketilmeye en uygun bitki çaylarını ve vatandaşların en çok hangi çayları tercih ettiğinin bilgisini verdi.

“Ihlamur, Kekik ve Zencefile Talep Var”

   Yıllardır aktarcılık yapan Ahmet Özkalan , “Boğazı yumuşatan bitkileri havaların soğuması ile tüketmelerini tavsiye ediyoruz.  Bunlar; ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve bunun dışında ise konteynerde ya da evlerinde bir litre kadar sıcak suyun içerisine kekik, nane ve okaliptüs yağları ile odanın içerisini yumuşatabilirler. Kekik çayını da bol bol tüketmelerini öneriyoruz. Özellikle akşam saatlerinde hem solunum yollarına hem de öksürüğe karşı rahat uyumalarını sağlayacaklardır. En çok talep gören bitkimiz ise ıhlamur, zencefil ve kekik talep görüyor” ifadelerini kullandı.

“Bağışıklık Sistemini Güçlendirecek Bitki Çayları Satıyoruz”

   Bağışıklık sistemini güçlendirecek bitki çaylarını sattıklarını dile getiren Gönül Poyraz da, Soğuk havalara karşı insanlar yaş zencefil ve limon karışımı çayları tüketebilirler. Kuşburnu, hibiskus, kekik ve papatya kullanabilirler. Geçen yıl en çok atom satıyorduk yine satmaya başladık. Genellikle çocuklarda sıkıntı var. Kışa giriyoruz yazdan ve tozlardan dolayı bağışıklıklar biraz zayıf olduğu için hastalıklar çoğaldı. Benim en çok önerdiğim; adaçayı, papatya, hibiskus, kekik ve ebegümeci öneriyorum. Doğal antibiyotik ve bağışıklık güçlenmesi için çünkü herkesin kullanması gerekiyor. Şu an zencefilli kış macunu satmaya başladık” şeklinde konuştu.  

Haber: Emine TÜTÜN