Evi ve Konteyneri Olmayanlar Kışın Nerede Yaşayacak?

Depremlerin ardından Adıyaman’da adeta hasar alamayan ev bulmak bir mucize haline gelmiş sağlam olan evlerin kira fiyatları da uçmuştu. Vatandaşın barınması için konteyner kentlere yerleştirilmişti. Evleri sağlam ama ev sahiplerinin evlerinden çıkardığı kiracıların bazılarında da hala konteyner verilmedi. Dışarıda kalanlar kiralık ev baksalar da yüksek fiyatlar evde de kalmalarını bir kez daha önlemiş yazın çadırda ya da başka yerlerde idareten kalmaya başlamıştı. Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte bu vatandaşların şimdi nerede kalacağı ise düşündürmeye başladı.

   Konteyner verilmeyen ve evden çıkarılan kiracıların nerede kalacağını devlet düşündün diye Rıdvan Doğan, “vatandaşa konteyner verilmez kalacak kiralık ev bulamaz ise devlet düşünsün. Halk vatandaş ne yapsın. Kendisini geçindiremeyenler var. Günlük ekmek masrafını bile hesaplayıp aya vurduğumuzda bu adamlar nasıl geçinsin. Depremzedeler ne yapacak çadır desen çadır yok. Camii desen çoğu yıkık ellerine de geçmez adam ne yapacak sokaklarda kalacak. Merhametli kişilerin vicdanına kalmış bir durum oluyor” şeklinde konuştu.

   Konteyner ve hiçbir yardım görmediğini geçici olarak bir yerde kaldığını belirten İbrahim Ülkühan ise, “Benim de kalacak yerim yok emaneten bir arkadaşın yanında kalıyorum. Orası da yarın bir gün kalkacak ortada kalacağız. Kiralarda çok yüksek iş güç yok. Devlet babanın bu duruma bir el atması gerekiyor. Bizleri görmeleri lazım dışarıda kalacağız” dedi.  

Haber: Emine TÜTÜN