Adıyamanımızı Daha Güzel Günlere Kavuşturabiliriz

Tanıtım günleri ve Adıyaman ile ilgili Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, “Biz Adıyamanlılar olarak sivil toplum örgütlerinin temsilcisi olarak biz Adıyaman’da başımızı iki elimizin arasına alıp yas tutarak Adıyaman’ı kalkındıramayız “dedi.

   Adıyaman Tanıtım Günleri 'Depremin Yaralarını Birlikte Saralım' teması ile gerçekleşti. Adıyaman’da depremin etkileri ve Adıyamanlı esnafın tanıtıldığı etkinlik Adıyaman Dernekler Federasyonu tarafından düzenlendi. Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, “Federasyon olarak ilk günden bu yana oradaydık ve elimizden geleni yaptık. Yapılacak yatırımların Adıyaman’a kaydırılmasını da istedik. ASKON üyelerinin katkıları ile Adıyaman ve ilçelerine yatırımlar da yapılacak” Adıyaman için yapılacak yatırımlara değindi.

 “Yas Tutarak Adıyaman’ı Kalkındıramayız”

Tanıtım günleri yerel ve ulusal anlamda turist çekme kalkınma ağına gayret etiğimiz bir program şeklinde konuşan Başkan Sevinçtekin “Adıyamanlıların İstanbul gibi metropol bir şehir de dört gün boyunca bir ataya gelmesi ve sizler aracılığı ile Adıyaman’ın kültürünü güzelliklerini adetlerini yerel ve ulusal anlamda turist çekme kalkınma ağına gayret etiğimiz bir program. Ama bu yıl Adıyaman olarak depremden dolayı en çok yıkımın olduğu illerden birisiyiz. Biz on binlerimizi kaybettik hepsine rahmet diliyorum. Hayat da devam ediyor sekiz ay oldu. Biz Adıyamanlılar olarak sivil toplum örgütlerinin temsilcisi olarak biz Adıyaman’da başımızı iki elimizin arasına alıp yas tutarak Adıyaman’ı kalkındıramayız. Sizler her platformda Adıyaman’ı duyurarak bizlerde iş insanı olarak daha fazla yatırım yapıp katkı ayırarak eski günlere dönebiliriz. Adıyaman’ımızı eski insanlarımızı geri getirmemeyiz ama yapı inşa olarak devletimizin öncülüğünde Adıyaman’ımızı daha güzel günlere kavuşturabiliriz. İki aydan bu yana programa hazırlanırken bizde yapalım mı yapmayalım mı diye düşündük. Türkiye’de devlet büyüklerimiz dese ki devlet olarak iller bankasından ayrılan ödeneğin yüzde 20’sinin Adıyaman’a sadece Adıyaman’da değil depremden ağır yaralar alan illere ayıracağız. Adıyamanlı olarak devlet büyüklerimizden yeniden ayağa kalkmaları için rica ediyoruz. Federasyon olarak ilk günden bu yana oradaydık ve elimizden geleni yaptık. Yapılacak yatırımların Adıyaman’a kaydırılmasını da istedik. ASKON üyelerinin katkıları ile Adıyaman ve ilçelerine yatırımlar da yapılacak. Adıyaman’da kurulacak fabrikalarda insan gücüne ihtiyaç var dolayısı ile TYP’de çalışanların buna da yönlendirilmesidir. İstanbul şartlarında Perşembe ve Cuma günü yoğun değil ama haftasını yoğun oluyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

Haber: Emine TÜTÜN