Ak Parti Adayını Belirlemek İçin Temayül Yoklaması Yaptı

Adıyaman’da da gerçekleşen temayül yoklamasında heyecan doruktaydı. Adıyaman merkez ve ilçelerinden aday adayı olan isimler temayül yoklamasında hazır bekledi.

   Seçimler yaklaşıyor ve sahaya inecek, bende yarışta varım diyecek olan adayların belirlenmesi için ilk adımlar arasında yer alan AK Parti temayül yoklaması bugün 81 ilde olduğu gibi Adıyaman’da da gerçekleşti. AK Parti’den Adıyaman merkez ve ilçelerinde Belediye Başkanı aday adaylığı için başvuru yapan çok sayıda isim ve delegeler Gençlik ve Spor Bakanlığı Adıyaman Yenimahalle Spor salonunda temayül yoklamasına yer aldı.

   31 Mart yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte 81 ilde aynı saatte AK Parti temayül yoklaması gerçekleşti. Ak Parti Adıyaman İl Teşkilatı tarafından yeni mahalle kapalı spor salonun da 31 Mart yerel seçimleri için temayül yoklaması yapıldı. Adıyaman’da katılımın bir hayli yoğun olduğu gözlemlenirken MKYK Üyesi Temayül Komisyon Başkanı Ömer Serdar, MKYK Üyesi Temayül Komisyon Üyesi Aişe Nur Nacar, Düzce Milletvekili Temayül Komisyon Üyesi Ercan Öztürk’te Adıyaman’daydı.

“ADAY SEÇERKEN ÜÇ AŞAMALI SİSTEM”

   Belediye Başkan adaylarını seçerken demografik yapıya uygun AK Parti belediyeciliğini hissettirebilecek bir aktörle çıkalım istiyoruz diyen MKYK Üyesi Temayül Komisyon Başkanı Ömer Serdar, "Adıyaman genel seçimlerde sayın cumhurbaşkanımızı ve Ak Partimizi ciddi bir anlamda destekledi. Temsilci olarak dört tane milletvekili buradan meclise gönderdi. Cumhurbaşkanımıza da büyük bir oranda destek verdi. Bu açıdan da biz Adıyaman'a minnettarız. Adıyaman halkına teşekkür ediyorum. Deprem bölgesinde seçim yaparken daha hassas oluyoruz. Şu an burada belediye başkan ve belde başkan adaylarını seçiyoruz. Bunları seçerken de demografik yapıya uygunluğu, iş yapabilirliği, kucaklayıcı ve Ak Parti belediyeciliğini hissettirebilecek bir aktörle çıkalım istiyoruz. Bu doğru aktörleri tespit ederken yanılsama olmaması için üç aşamalı bir sistem ön görüyoruz.  Bu üç aşama temayül yoklaması, kamuoyu yoklaması ve ilin aktörlerinin milletvekillerinin teşkilatlarının görüşleridir. Bunlardan bir sonuç çıkarmak istiyoruz. Sonuca göre adaylarımızı belirliyoruz. Burada Temayül yoklaması çok yoğun bir şekilde geçiyor. Yoğunluk da beni mutlu eden bir durum. Bütün adaylarımız burada hepsi temayül yoklamasına yoğun ilgi gösteriyor” dedi.

“ADIYAMAN’DA 14 BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI VAR”

   Temayül yoklamasının demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştiğini vurgulayan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Bulucu ise, “AK Parti’de 2002’den bu yana hem milletvekili seçimlerinden hem de belediye başkanlığı seçimlerinde temayül yoklaması yapılmaktadır. Temayül yoklamalarımızın en büyük sebebi teşkilatımızın, mahalle temsilcilerimizin ve vatandaşlarımızın düşüncelerine değer verdiğimizi göstermektedir. Bu usul böyle bir usul ama aday belirlenirken farklı usullerimizde var. Kamuoyu yoklamaları, anketler de yapılarak hem vatandaşlarımızın bilgileri alınıyor hem de fikirleri alınıyor. Yani dolayısıyla bizler vatandaşımızın bilgi ve düşüncelerine kıymet vererek bu şekilde aday belirleme sürecine giriyoruz. Tabi burada en başta oy kullanan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Temayül yoklamamız görüyorsunuz ki demokrasi şöleni şeklinde geçiyor. Adıyaman’da 909 delegemiz var 14 tanede aday adayımız var” şeklinde konuştu.

“Adıyaman’ın Güzel Hizmetlere İhtiyacı Var “

   Adıyaman’ın güzel hizmetlere ihtiyacı olduğunu dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “AK Parti ailesi büyük bir aile hatta Türkiye’nin en büyük ailesidir. Milyonlarca üyesi gerçekleştirilen ak parti temayül yoklamasında. Son derece demokratik bir şekilde de hayat buluyor. Temayül yoklamasında oy kullanacak kişiler tarafından yoğun bir ilgi var. Kendilerini şimdiden böyle bir hizmete tabi oldukları için kutluyor ve tebrik ediyorum.  Gerek ilçede gerek merkezde birbirinden çok değerli birbirinden pırlanta gibi aday adayı arkadaşlarımız var.  İnşallah aday adaylarımız hak ettikleri yere gelirler memleketimize güzel hizmetler yaparlar. Çünkü memleketin güzel hizmetlere ihtiyacı var.  Bu depremden kaynaklanan memleketin ciddi anlamdaki ihtiyacı gerek alt yapı gerekse üst yapıdır. Herkese başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

“ADAY KİM OLURSA OLSUN AK PARTİ KAZANACAK”

   Adıyaman Belediye Başkanı aday adayı olan Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, “AK Parti Belediye Başkan adaylarını belirlemek için 81 ilde temayül yoklaması gerçekleştirdi. AK Parti teşkilatlarında bir heyecan var.  Bu heyecan aday adayı olan bizlerde de Adıyaman’da da var. Heyecanın yanı sıra adayların belirlenmesi için delegeler oy kullanıyor ve delege kardeşlerimiz oylarını kullanması bizim için çok mutluluk vericidir. Bütün delegelere katılımları için çok teşekkür ediyorum.  Hangi aday adayı Belediye Başkanlığı için aday olursa olsun burada AK Parti kazanacak. Bizler Adıyaman’da ve Türkiye’de ne şekilde ve aday kim olursa olsun destek vereceğiz.   Belediye Başkan aday adayı olan herkese başarılar diliyorum” cümlelerini kullandı. 

“MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

   Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, “Yerel seçimler için teşkilatımızın özellikle aday belirleme sürecinde fikrini almaktayız. Genel merkezimizin yapmış olduğu bu uygulama ile teşkilatımızın yerel dinamiklerle uyumlu olan belediye başkanını tespit etme hususunda önemli bir adım atılmış oluyor. Bugün Adıyaman’daki temayül yoklamasına baktığımız zaman delege kardeşlerimizin katılımının yoğun olduğunu görüyoruz. Bu yoğun katılım teşkilatımızın partimize ne derece sahip çıktığını gösteriyor. Gerçekleşen yöntem ile il, ilçe ve beldelerde belediye başkanları tespiti,  teşkilatımızın kararı kanaati alınarak daha uyumlu ve hizmet noktasında gayretli olan arkadaşlarımız seçilmiş olacak. Cenab-ı Allah’ın izniyle inşallah memleketimize en hayırlı, faydalı ve güzel hizmeti yapacak olan kişi belediye başkan adayı olur. Herkese başarılar dilerim” diyerek aday adaylarına başarılar diledi. 

Haber: Bilgen Duran