Vatandaş İsyan Etti: Su Yok Muhatabı Da Yok!

6 Şubat depremlerinden büyük yara alan Adıyaman’da ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. Özellikle trafik yoğunluğunun oluşabileceği yerlerde yıkımlar vatandaşların günlük hayatlarını idame ettirmelerini zorlaştırıyor. Onlardan biri Atatürk bulvarındaki yıkım sonrası yaşandı. Yıkım nedeniyle suları kesilen mahalle sakinleri ve esnaf çileden çıktı.

Su Kesintisi Vatandaşları Çileden Çıkarttı

Asrın felaketinin ardından Adıyaman’da hayatın normale dönmesi amacıyla ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. İnsan yoğunluğunun ve trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde zaman zaman yıkımlara bağlı aksamalar yaşanabiliyor. Bunun en son örneği Atatürk Bulvarında bulunan ağır hasarlı bir binanın yıkımı sonrasında gerçekleşti. Atatürk Bulvarı, Dursun Çavuş Cami gerisinde bulunan ağır hasarlı bir binanın iki gün önce ekipler tarafından yıkımı gerçekleşti. Yapılan yıkım sonrası oluşan su kesintisi ise vatandaşların isyan etmesine neden oldu. Altyapının zarar görmesiyle yaşanan su kesintisi nedeniyle vatandaşlar iki gündür sularının olmadığını ve mağdur olduklarını dile getirdi. Suların kesilmesiyle birlikte özellikle temel ihtiyaçlarını karşılanmasında temiz suya erişimde büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlar günlük yaşamlarını olumsuz etkileyen su kesintisi yüzünden çileden çıkmış durumda. 48 saattir sularının olmadığını belirten bölge sakinleri tuvaletlerde ve banyolarda kullanacak su bulamadıklarını ve rezillik çektiklerini dile getirdi.

Kesinti Var Muhatap Yok!

Su kesintisinin bina yıkımı yüzünden altyapıda meydana gelen hasarlar yüzünden olduğunu dile getiren vatandaşlar bu durumun daha önceden fark edilememesi ve acil önlemlerin alınmamış olmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar ve mahalle esnafı sularının iki gündür kesik olduğunu dile getirirken, en büyük problemin ise kesinti için aradıklarında bir muhatap bulamadıkları olduğunu ifade etti.

Suların Ne Zaman Geleceği Konusunda Belirsizlik Devam Ediyor!

Suların ne zaman geleceği konusunda belirsizliğin devam ettiği bölgede özellikle çocuklu aileler ve yaşlı bireyler su kesintisinin günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini dile getirirken, bu durumun yetkililer tarafından acil bir şekilde çözülmesini ve konuyla ilgili taraflarına bir açıklama yapılmasını istedi.

 

HABER: SİBEL TURAN