Sosyal Alanlar Yeterli Mi?

Asrın felaketini yaşamış bir şehir olarak enkaz alanlarından kurtulmak için kendimizi dinleyeceğimiz yerlere ihtiyaç duyarız. İlk aklımıza gelen yerlerde sosyal alanlar oluyor peki sosyal alanlar yeterli mi?

Sosyal alanlar insanların huzur bulması vakit geçirmesi için en önemli yerlerdir. Helede depremden etkilenen yerlerde vatandaşların enkaz alanlarından uzaklaşmak, olumsuz psikolojik etkilerden kurtulmak için kaçamak noktalarıdır. Şehrin enkaz görünümünden kurtulmak ve boş vakitlerin kaliteli değerlendirilmesi açısından hayatımızda olması gerekiyor. Sosyal alanlar olarak parkları, kitap kafeler ve yeşil alanlar olarak düşünürsek. Adıyaman’da sosyal alanlar ne durumda.

Sadece Millet Bahçemiz Var

   Adıyaman’da deprem psikolojisinden kurtulabilecekleri sosyal alanlar olmadığını söyleyen Adıyamanlılar, “Adıyaman’da sadece AVM’ye gidebiliyoruz ve küçük çarşımıza başka bir alan yok. Kadınlar için yerler yapılabilir. Sosyal alanlarda bulunmuyor. Depremlerde heryer yıkıldığı için sosyal yaşam kötü durumda. Enkazlar kaldırılabilir, parklar daha fazla yapılabilir. Spor aktiviteleri yapılabilecek yerlerin olması gerekiyor. Okul ve ev arasında vakit geçiriyoruz. Bir tane Millet Bahçemiz bulunuyor. Deprem psikolojisinden kurtulmak için yeşil alanlara ihtiyacımız var. AVM var oraya da gitsek paramız yetmiyor” ifadelerine yer verdi. 

 

 

 Haber: Emine TÜTÜN