Adalet Bakanlığının Deprem Bölgesindeki Çalışmaları

TBMM Genel Kurul Bütçe Görüşmeleri tüm hızıyla sürerken deprem bölgesi ve Adıyaman’a yönelik sorularda sorulmaya devam ediyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili bütçe görüşmeleri sırasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soru yöneltti. Milletvekili Alkayış, deprem bölgesindeki çalışmalar ve bakanlık olarak 2024 yılına ait yatırıma sunulan projeleri sordu.

   Bütçe Görüşmelerinde Milletvekili Alkayış’ın Adalet Bakanlığına soruları; 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgemiz için bakanlığın çalışmaları nelerdir? Depremde hasar gören adliye binaları, cezaevleri ve adliye konutları çalışmaları hangi aşamadadır? Adalet Bakanlığı olarak 2024 yılı itibari ile yatırıma sunduğunuz projeler nelerdir? İl bazında bu yatırımlar ve teklifleri açıklar mısınız? Deprem bölgesinde Avukatlık mesleğini icra etmek zorlaşmıştır bu kapsamda Avukatlık mesleğinin güçlendirilmesi için ne gibi faaliyetler yürütülmektedir?

“Deprem Bölgesi Bizim Birinci Önceliğimiz”

   Milletvekili Alkayış’ın sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem anından itibaren Adalet Bakanlığı olarak teşkilatımız yoğun bir gayret gösterdi. Bölgeye Bin hâkim ve savcı göndermiştik. 984 bilirkişi, 538 adli tıp uzmanı ve cezaevleri arama kurtarma personelimiz 326 ve 41 vatandaşımızı da canlı olarak kurtarmışlardı. Deprem bölgesinde ikisi müstakil 15 Adalet Sarayımız hasar görmüştü. 2 denetimli serbestlik binamız, 11 ceza infaz kurumumuz, 253 daireli adalet personeli konutlarımız hasar görmüştü. Bunların yeniden inşa süresini başlattık. Deprem bölgesi bizim birinci önceliğimiz. Dolayısı ile orada hasar gören tüm binalarımızı önce onardık. Ağır hasarlıları da yıktık, ihale süreçlerini başlattık. Kızlı bir şekilde bu süreçler devam ediyor” ifadelerini kullandı.  

 Haber: Emine TÜTÜN