Adıyaman’da Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

 İstiklal Marşı’nın okunması ilahi ve ezgi dinletileri ile başlayan etkinlik, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taştan ve Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmalarıyla devam etti.

İl Müftüsü Taştan yaptığı konuşmada ‘‘Adıyaman Müftülüğümüz ve Adıyaman Belediyemiz ile birlikte icra ettiğimiz sevgili Peygamberimizi, camilerimizi ve irşadı anlatmaya yönelik konferansımıza hoş geldiniz. Bugün çok önemli bir konuğumuz var, çok kıymetli hocam Prof. Dr. Mustafa Karataş aramızda ve huzurlarınızda bir Adıyamanlı olarak tüm Adıyamanlılar adına hoş geldiniz demek istiyorum’’ açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Karataş ise, ‘‘Kameranın açısı ne kadar gösterirse seyredenler o kadar görür ama bunun bir de kamera arkası var, yan tarafları var ve kamera dönmezse çekmez. Bugün biraz Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin asıl saadete kameraları biraz dolaştırarak sizleri seyahat ettirmek istiyorum; çünkü bize ne kadar gösterirlerse ve ne kadar anlatırlarsa o kadarını biliyoruz.’’ dedi.

Karataş konuşmasının devamında; ‘‘İnsanlığın dibe vurduğu bütün ülkelerde, kıtalarda; kızların, kadınların parayla köle olarak satıldığı ve öldürüldüğü bir dönemde bir hayat suyu olarak ve aleme bir rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa Sallâlâhu Aleyhi ve Sellem Efendimizin doğumunun yıl dönümünde Mevlid-i Nebi ile Camiiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla buradayım.

Gençlerimize Peygamber’i tanıtmalıyız

“Peygamberimiz 63 sene yaşadı. 23 sene Risalet ve Nübüvvet dönemi var. Özellikle son 10 senesinin çok iyi bilinmesi lazım. Bu yönden gençlere, evlerimizde özellikle Hz. Muhammed’in Sireti, Ahlakı okutulmalıdır ve öğretilmelidir. Bir çocuğa sormuşlar. Ne olacaksın diye o da ben de Sahabe olacağım demiş. Çünkü ailesi kendi evinde Ashabın ve Peygamber’in hayatını okuyormuş, çocuk o kadar özenmiş ki onlara, herhalde dünyanın en güzel şeyi Sahabe olmak diye düşünmüş. Her evimizde çocukların Sahabe olmaya özendirileceği bir terbiye ve eğitimin verilmesi gerekliliği var, anne babalara hayırlı evlat istiyorlarsa Sahabenin hayatını evlerinde okutmalıdır. Gençlerimize Peygamber’i tanıtmalıyız. ’dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan hediye takdimi ile etkinlik sona erdi.