İSRAİL 1 GÜNDE GAZZE’YE 4 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara 223 gündür aralıksız devam ediyor. Bölgede sivilleri, yerleşim yerlerini ve hastaneleri hedef alan İsrail, çoğu çocuk binlerce Filistinliyi katlediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgede son 24 saatte düzenlenen 4 saldırıda 39 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 64 Filistinlinin ise yaralandığı aktarıldı.

İsrail’in 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda toplam can kaybının 35 bin 272’ye, yaralı sayısının da 79 bin 205’e yükseldiği belirtildi.

Çinli lider Xi: “İsrail-Filistin sorununun iki devletli formül temelinde çözülmesi gerektiğine dikkat çektik”

Çin Devlet Başkanı Xi, Rus mevkidaşı Putin ile yaptıkları görüşmede İsrail - Filistin sorununun yanı sıra Ukrayna meselesini ele aldıklarını belirterek, “Başkan Putin ve ben, Filistin-İsrail anlaşmazlığının çözülmesinin aciliyetine ve BM kararı uygulanırken Filistin sorununun iki devletli formül temelinde çözülmesi gerektiğine dikkat çektik” ifadelerini kullandı.

Ukrayna krizine de değinen Xi, “Çin ve Rusya, Ukrayna krizini çözmenin doğru yolu olarak siyasi çözümü görüyor. Çin'in bu konudaki tutumu tutarlı ve açıktır. BM şartlarının norm ve ilkelerine bağlılık, tüm ülkelerin ulusal egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve güvenlik kaygılarına saygı” dedi.

Gazze Şeridi'nde 5 İsrail askeri “dost ateşiyle” öldü

İsrail’in sivillere yönelik saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde bir binada konuşlanan 5 İsrail askeri dost ateşi sonucu hayatını kaybetti. İsrail tanklarının açtığı ateşte 3’ü ağır 7 asker de yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri önünde sivilleri hedef alan İsrail ordusu çocuk, yaşlı, kadın demeden bölgede katliam gerçekleştiriyor. Bölgeye hava saldırılarının yanı sıra kara saldırıları da gerçekleştiren İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’nda dün gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında birbirini vurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, 5 İsrail askerinin dost ateşi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Açılan ateşte 3’ü ağır 7 askerin de yaralandığı aktarıldı.

Olaya ilişkin yapılan açıklamada “Sabah saatlerinde tank kuvvetlerinin geldiği mülteci kampındaki binaya daha sonra da paraşütçü birlikleri gelerek konuşlandı. Akşamın ilerleyen saatlerinde de başka bir paraşütçü birliği bölgeye gelerek orada bekleyen 2 tanka aynı binaya girdiklerini bildirdi. Daha sonra tank kuvvetleri binanın penceresinde silah namlusu tespit etti ve bunun düşman kuvvetleri olduğunu düşünerek hedefe 2 kez ateş açtı” denildi.

IDF tarafından yapılan açıklamada, ölen askerlerin tamamının Paraşütçü Tugayı'nın 202’inci Taburu’nda görev yaptığı ve kimliklerinin Yüzbaşı Roy Beit Yaakov (22), Çavuş Gilad Arye Boim (22), Çavuş Daniel Chemu (20), Çavuş Ilan Cohen (20) ve Çavuş Betzalel David Shashuah (21) olduğu ifade edildi. IDF olaya ilişkin detaylı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Gazze’ye gittiği gerekçesiyle gıda yüklü tıra saldırdı

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler, Gazze Şeridi’ne yardım taşıdığı gerekçesiyle bir ticari kamyona saldırarak şoförü darp etti.

Yahudi yerleşimciler, Gazze Şeridi’ne insani yardım taşıyan konvoyları hedef almaya devam ediyor. Batı Şeria’daki Beit El Kavşağı'nda Yahudi yerleşimcilerden oluşan bir grup, Gazze Şeridi’ne yardım taşıdığı gerekçesiyle bir ticari kamyona saldırarak şoförü darp etti. Kamyondaki gıda maddelerini yola boşaltan saldırganlar, yolu lastik yakarak trafiğe kapattı. Kamyonun Cenin kentinden güneydeki El Halil kentine gittiği belirtildi.