Kırmızı Ete Zam Gelince Vatandaş Beyaz Ete Yöneldi

. Ancak bazı vatandaşlar, balık fiyatında olan düşüşlerin hala yeterli olmadığını dile getirdi. Balık fiyatlarının yüksek geldiği vatandaşlar ise tavuk etini tercih etti. Adıyaman’da hem esnaf hem de vatandaşlar zamlarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Kırmızı etin fiyatı yüksek olduğu için halk yavaş yavaş balığa yöneliyor

Balıkçı Yılmaz Berk, ‘‘Vatandaş balığa daha çok rağbet gösteriyor. Kırmızı etin fiyatı yüksek olduğu için halk yavaş yavaş balığa yöneliyor. Balık fiyatları da düşmeye başladı. Palamut 80 liraydı, şu an 70 liraya düştü. Çinekop yaklaşık 200 TL iken şu an kilosu 80 TL’lere düştü. Şu an çok hamsi, sardalye, palamut balık türlerini satıyoruz.’’ dedi.

Kırmızı etin satışı azaldı

Kasap Abdurrahman Tuzcu, ‘‘Tavuğa rağbet değişmedi ama malum fiyat artışlardan dolayı, kırmızı et tüketimi ve satışı azaldı. Adıyaman’da tavuğa daha çok talep var. Çünkü balık fiyatları tavuk etine göre fahiş fiyatta satılıyor.’’ dedi.

Şartlar neye göre oluşursa ona göre hareket ediyoruz

Vatandaş Av. Ali Coşkun, ‘‘Tavuk sağlıklı olmadığı için tüketmiyoruz. Balık fiyatları bize göre yüksek ve bu yüzden daha çok kırmızı et tüketiyoruz.  Kırmızı ete de zam geldiği için vatandaşımız çok fazla tüketemiyor. Şartlar neye göre oluşursa ona göre hareket ediyoruz.’’ dedi.

Kırmızı eti bayramdan bayrama tüketiyoruz

Vatandaş Eyüp Korkut, ‘‘Kırmızı ete kim tarafından zam yapıldığını bilmiyorum ama keşke bu zam yapılmasaydı. En çok beyaz et tüketiyorum. Kırmızı eti bayramdan bayrama tüketiyoruz. Tahminimce kasaplar tarafından bir birleşme olmuş ve kırmızı etin fiyatlarına sürekli zam geliyor.’’dedi.