Konteyner Kentler Kışa Hazır mı?

   6 Şubat depreminden etkilenen iller arasında en çok yıkımın olduğu Adıyaman’da çok sayıda konteyner kentler kuruldu. Kurulan konteyner kentler kışa ne kadar hazır olduğuyla ilgili Adıyamanlı vatandaşlar konuştu.

    ‘’Yağmur Yağdığında Zorlanıyoruz’’

    Konteyner kente yaşayan Abdullah Çetin, ‘’ Konteynerlerin üstünde çadır olmadığı için yağmur yağdığında konteyner su alıyor. Yaklaşık iki hafta önce yağan yağmurda bizim konteyner hep su doldu. Konteynerde olan eşyalarımız ıslandığı için tüm eşyaları çıkarmak zorunda kaldık. Yağmur yağdığında zorlanıyoruz. Yetkililerin kış gelmeden tüm konteynerlere bakmasını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

   ‘’Konteyner Kentler Kışa Hazır Değil’’

    Mehmet Tak, ‘’ Konteyner kentler kışa hazır değil. Çoğu konteynerler yağmur yağdığında su alıyor. Konteynerlerin üzerini çadır ile kaplamak istedik, yağmur yağdığında su almasın diye ama yetkililer hala cevap vermediler bize. Konteyner kentlerde çok eksik var. Konteyner da bir arıza olduğunda yetkililere bildirdiğimizde gelmiyorlar. Vatandaşı şu an kendi halinde bırakmışlar. Yağmur yağdıktan sonra bize verilen çadırında artık bir önemi olmaz. Önemli olan tedbiri önceden almak’’ ifadelere yer verdi.

 

Haber: Bilgen Duran-Emine Tütün