Kripto Para Borsası FTX, İflas Başvurusunda Bulundu

Bir kaynağın dün verdiği bilgiye göre, bu haftaki büyük çaplı satışların ardından FTX yatırımcılardan ve rakiplerinden yaklaşık 9.4 milyar dolar fon toplamaya çalışıyordu.

Sam Bankman-Fried yaşanan likidite sıkışıklığınından kaynaklı, kripto para piyasasından 2 günde  tam 200 milyar dolar’ın silinmesine yol açmıştı. Sosyal medya hesabından bir özür açıklaması yayınlayan Fried açıklamasında "Batırdım ve daha iyisini yapmalıydım" ifadelerini kullandı.

Sam Bankman-Fried;"Şu anda likidite sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda hiçbir söz veremem. Ama deneyeceğim. Eğer işe yarayacaksa vermem gereken her şeyi vereceğim. Çeşitli 'Oyuncularla' görüşme halindeyiz. Nasıl gittiğine bakacağız. Buradan elde edilen tüm para ve mevcut teminatlar tamamen kullanıcılara ve hiç bir suçu olmayan çalışanlara verilecektir. Çünkü günün sonunda CEO bendim ve işlerin iyi gitmesinden ben sorumluydum" dedi.

Piyasalarda ise bu haberle beraber derin bir belirsizlik oluştu. Kimi yatırımcılar kripto paralara olan güvenini kaybederken, bir kısım yatırımcılar ise bu durumu ucuz fiyattan mal toplamak için fırsat olarak değerlendiriyor. Son 24 saatte yaşadığı düşüşün ardından bir toparlama yaşayan Bitcoin ise FTX borsasının iflas açıklaması ile tekrar düşüşe geçti.

Haber: Metin Harıkçı/Numan Bıçak