Mahmut Arslan Yeniden Genel Başkanlığa Seçildi

  Sendikanın Kızılcahamam’daki bir otelde düzenlenen 14. Olağan Genel Kurulu’nda, geçerli 453 oyun 361’ini alan HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

  Kızılcahamam'daki bir otelde düzenlenen ve iki adayın yarıştığı Hizmet-İş Sendikası'nın 14. Genel Kurulu’nun divan Başkanlığına, Sendika'nın Kurucu Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi seçildi.

  Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Hizmet-İş Sendikası; 44 yıllık dinamik bir tarihin tahkim ettiği sivil toplum tavrı, birikimi, deneyimi, demokratik yürüyüşü, ismi cismine delalet eden misyonuyla 14’üncü Genel Kurulu’nu idrak etmektedir” dedi.

  Hizmet-İş’in ülkemizin ve bölgemizin, hakları gasp edilmiş bütün mazlumlarının alacaklı olduğu bir sendika olduğunu söyleyen Arslan; “Hizmet-İş, derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, yaşam tarzı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün insanlığı kucaklayan bir sendikadır” ifadelerini kullandı.

“İşçinin söz ve karar sahibi olduğu sendika”

  Hizmet-İş’in, bütün üyelerin, sendikanın her düzeydeki genel kurul süreçlerine aktif olarak katıldığı güçlü, demokratik bir işçi örgütü olduğuna işaret eden Arslan, “Hizmet-İş, demokratik süreçleri Türkiye’de işleten belki de tek sendikadır” dedi.

  Kamuda taşeron işçiliğin sonlandırılması için HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in uzun yıllar mücadele verdiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Taşeronluk, modern köleliktir diye haykırdık. Şükürler olsun ki bugün, kamuda taşeron mücadelemiz HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in tarihi mücadelesiyle başarıya ulaştı. Bu mücadele, Türk çalışma hayatının en büyük reformu olarak kayıtlara geçti.”

“Sorunları bugüne kadar olduğu gibi çözeceğiz”

  Başta kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması olmak üzere çalışanların birçok sorunun çözüme katkı sağladıklarını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

  "Yapacak daha çok işimiz var. Belediye şirketlerinde 52 günlük ilave tediyenin alınması, 696 sayılı KHK çerçevesinde ki üyelerimizle ilgili zorunlu emeklilik düzenlemesinin ortadan kaldırılması, geçici mevsimlik işçilerin kadrolarının verilmesi, kamu çerçeve protokollerinin belediye ve şirketleri için de uygulanmasının sağlanması, tayin, becayiş ve benzeri haklarının verilmesi, kadro sorunlarının çözülmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Kamuda kısmen de olsa devam eden taşeron sistemini bütünüyle çöpe atılma zamanı geldi de geçiyor. İş kolumuzun sorunlarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da biz çözeceğiz."

  Hizmet-İş’in yoldan çıkanları ve yolunu değiştirenleri asla bünyesinde barındırmadığını dile getiren Arslan, "Bundan sonraki asırlar boyu sürecek ömrünü bu edep ve terbiyeyle devam ettirecek, Bundan asla ödün vermeyecektir. Bir an bile sadakatten, vefadan, edep ve terbiyeden uzak kalmayacaktır. Taşa takılmadan, çöpe basmadan, çukura düşmeden, yolumuza hep birlikte devam edeceğiz" dedi.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesaj gönderdiği Genel kurulda, Genel Başkan Mahmut Arslan’a Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatıyla 29 Kasım 2022 tarihinde Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle düzenlenen törende takdim edilen “Dostluk Yıldızı” nişanı yeniden takdim edildi.

  Hasan Kılınç; “Çok güzel bir ortamda olağan genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Salonda müthiş bir atmosfer vardı. Adıyaman teşkilatı olarak bizlerde yerimizi aldık, oyumuzu Genel Başkanımızdan yana kullandık. Genel başkanımız Mahmut Arslan almış olduğu büyük destekle yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Kongrede konuşma yapan Genel Başkanımız işçilerimizin yaşadıkları sorunları, beklentilerini en güzel şekilde bir kez daha ifade etti. Dün olduğu gibi bugünde aynı kararlılıkla üyelerimizin sorunlarını çözümü ve takibi konusunda yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle gerçekleştirmiş olduğumuz ‘14. Olağan Genel Kurulumuz’un ülkemize hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyor, yeniden Genel Başkanlığa seçilen Mahmut Arslan Başkanıma ve Yönetimine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Haber: Metin Harıkcı