Mesai Saatleri Kısalıyor Mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Manisa’da düzenlenen “İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi Tanıtım Toplantısı” na katıldı. Bakan Işıkhan, mesai saatinin 40 saate indirilmesi tartışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak ve “İş Pozitif Kadın İstihdamı Projesi Tanıtım Toplantısı’na katılmak üzere Manisa’ya giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Bakan Işıkhan, mesai saatlerinin 45 saatten 40 saate düşürüleceği tartışmalarıyla ilgili uyarıları yaptı.

Bakan Işıkhan,” Resmi açıklama gelmeden haberlerin dikkate alınmaması gerekiyor. Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' ifadelerini kullandı.

“464 Bini Aşkın Kadının İşe Yerleştirilmesini Sağladık”

İŞKUR aracılığıyla sadece 2023 yılı içerisinde 464 bini aşkın kadının işe yerleştirilmesini sağlamış durumda olduklarını da belirten Bakan Işıkhan, “Son 21 yılda kurumumuz İŞKUR’un aracılığıyla Aktif İşgücü Programından yararlanan yaklaşık 5 milyon insanımızın yüzde 52.6’sı yani 2 buçuk milyonunu kadınların oluşturduğunu görmekteyiz. İŞKUR aracılığıyla sadece 2023 yılı içerisinde 464 bini aşkın kadının işe yerleştirilmesini sağlamış durumdayız. Kadınlarımızın mesleki eğitim programlarına ilgisi, bu alandaki varlığı bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Eğitimli ve nitelikli işgücü hedefiyle geçtiğimiz yıl içerisinde 27 binin üzerinde kadının kurs ve programlardan yararlanmış durumdayız. İŞKUR olarak işe yerleştirme sürecinin en önemli adımlarından birisi olarak gördüğümüz, İş ve Meslek Danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda yine 2023 yılı boyunca 877 bine yakın kadına danışmanlık hizmeti vermiş durumdayız” şeklinde konuştu.

“9 Şubat’tan Bu Yana, 15 Bin 262 Kadın İşe Yerleştirildi”

Kadınların kalkınmanın itici gücü olacağına vurgu yapan Bakan Işıkhan, “İstihdamda ve işgücünde en yüksek verilere ulaştığımız, rekorlar kırdığımız bir dönemi yaşıyoruz. Aynı şekilde tüm diğer göstergeler son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağını da işaret etmektedir. Diğer yandan İş-Pozitif’i başlattığımız 9 Şubat’tan bu yana, yani geçtiğimiz iki hafta içerisinde 15 bin 262 kadın işe yerleştirildiğinin müjdesini de sizlere vermek istiyorum. Bu rakamlar hem İş-Pozitif programımızın hem de diğer istihdam politikalarımızın ne derece etkili olduğunu göstermektedir” cümlelerini kullandı.

 

 

HABER: EMİNE TÜTÜN