MHP’DE KAOS! “ARDI ARDINA İSTİFALAR”

AÇIKLANAN LİSTEYE TEPKİ YAĞIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan Milletvekili Aday listesi açıklaması sonrasında pek çok şehirde açıklanan listelere yoğun tepki yağdı. Özellikle MHP’nin Adıyaman Milletvekili adaylık sıralaması partide tam bir kaosa neden oldu.

2018 yılında yapılan seçimlerde MHP Adıyaman’da tarihinin en yüksek oyunu almış, Selim Çakır ile 31 bin 700 oy alan MHP, 1800 oy ile milletvekili çıkarma şansını kaçırırken, ittifak ortağı olduğu AK Parti’nin ise Adıyaman’da dördüncü milletvekili çıkartmasını sağlamıştı.

Daha önceki yıllarda 9 bini geçemeyen oy sayısını 2018 seçimlerinde 4 kart arttırmış olan MHP’deki bu oy artışı Selim Çakır’ın adaylığından kaynaklanmıştı. 2023 yılı Milletvekili Aday listeleri açıklandığında Selim Çakır’ın isminin listenin birinci sırasında yer alması beklenirken listeye bile alınmadığı görüldü.

Açıklanan liste sonrası MHP Adıyaman İl ve İlçe teşkilatları yapılan listeye bir anlam veremediklerini ifade ederek sosyal medya hesaplarından önce tepkilerini dile getirdiler sonra da partiden istifa etmeye başladılar.

MHP’nin Adıyaman İl yöneticileri ile yaptığımız görüşmede İl ve İlçe teşkilatları olarak Adıyaman’da MHP’yi en iyi şekilde temsil edecek isimleri Genel Merkeze gönderdiklerini bu listenin en başında da Selim Çakır’ın isminin yer aldığını belirterek “Genel Merkezimiz madem teşkilatların sesine kulak vermiyor, madem ki MHP’yi Adıyaman’da bitirmeye çalışıyor o zaman uygun gördükleri kişiler gelsin burada seçim çalışmalarını yürütsün “ifadelerini kullandılar.

Gözde TV’ye ulaşan birçok vatandaş ise bu listenin kim tarafından ne maksatla hazırlandığını anlamadıklarını MHP’nin Adıyaman’da resmen bitirilmeye çalışıldığını belirttiler.

Depremden sonra Şanlıurfa’ya gitmek zorunda olan bir vatandaş Gözde TV Whatsap hattından yaptığı açıklamada “Biz Adıyaman’dan Şanlıurfa’ya göçmüş 42 kişilik bir aileyiz Adıyaman’da MHP’ye ve Selim Çakır’a oy kullanabilmek için ikametgahımızı buraya aldırmamıştık. Açıklanan listede Selim Çakır’ın aday olmadığını gördük. 42 kişilik bir aile olarak MHP’ye oy vermekten vazgeçtik” dedi.

Açıklanan listeye yapılan birçok yorumda ise “Selim Çakır aday değil ise MHP’ye oy vermeyeceğiz.” ifadeleri yer alırken, MHP Genel Merkezi’nin kendi teşkilatlarına kulak vermesi ve açıklanan bu listenin 7 Nisan akşamına kadar Selim Çakırın 1. Sıraya yerleştirerek yeniden açıklanması bekleniyor.