Motosikletliler Tehlikedeler Mi Tehlike Mi Saçıyor?

   Son zamanlarda Adıyaman’da motosiklet kullanımında artış olduğu gözlemlendi. Motosiklet kazaları da bir hayli arttı. Trafikte motosiklet kullananlar tehlikede olduklarını dile getirirken bazı vatandaşlar ise motosiklet kullanıcılarının trafikte dikkatli olmalarını söyledi.

“Trafikte En Tehlikeli Olan Da Enkazlar”

   Araç sürücüleri bizi gördükleri zaman motorcular olarak olarak ona göre davranırız diye sözlerine başlayan Kadir Kılınç, “Motorlar trafikte fazlasıyla tehlikede. Araçların hiçbiri motosikletlileri görmüyor gördükleri zaman ise yok sayıyorlar. Bu bizleri tehlikeye atıyor sonra motorcular neden böyle yapıyor diyorlar. Araç sürücüleri bizi gördükleri zaman da motorcular ona göre davranır. Trafikte en tehlikeli şeyler ise enkazlar. Onlar bizi yoruyor her yer toz toprak kask taksak bir dert kask takmasak ayrı bir dert” cümlelerine yer verdi.

 “Küçük Motorlar Daha Tehlikeli”

   En büyük tehlikenin hatalı sollama ile oluştuğunu belirten İhsan Toprak ise, “Trafikte en büyük sorun küçük motorlardır. Bende yıllar önce motor kazası yaptım o günden bu yana tehlikeli olduğu için motor kullanmıyorum. Çoğu tehlikeler de hatalı sollamalardan oluyor. Şehir içi ve çevre yolunda sürekli görüyoruz.  Deprem bölgesindeyiz konteynerlerde çocuklar dışarıda oluyor sürekli burada da motorlar tehlike yaratmış oluyor” dedi.

   Motor sürücüsü Muhammed de, “Motorcular olarak en büyük sıkıntımız araçların bizi dikkate almamasıdır. Biz yollarda sürekli kaza yapıyoruz. Kazanın nedeni de araçlar. Ağır hasarlı binaların yanından geçmeye de çekiniyoruz. Arabadakiler hiçbir motorcuyu dikkate almıyor hemen yola çıkıyorlar” şeklinde konuştu.

 “Müdahale Ediliyor Ama Dinlemiyorlar”

   Motosikletlerin ne zaman neren çıkacağını hiç kimse kestiremez diyen Zeki Sarıkaya da, “ne kaldırımlar, ne kırmızı ışıklar kaldı istedikleri yerden geçiyorlar. Müdahale ediyorlar ama baş edemiyorlar. Allah bizleri korusun motosikletler elbette ki sorun. Bana göre yayalar olarak en büyük sorun sokakların yıkılan evlerin henüz kaldırımların pek belli olmamasıdır. Yayalar olarak ana caddenin ortasından yürüyoruz araba park etmiş ya da başka şeyler oluyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Emine TÜTÜN