Muharrem Ayının Son Aşuresi Dağıtıldı

Aşure etkinliğine Adıyamanlı vatandaşlar ile birlikte Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Burak Binzet, Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay ve Adıyaman Belediyesi Başkan Yarımcısı Ramazan Oruç’ta katıldı.

Şahinbey Çarşısı Başkanı Emin Ata yapmış oldukları etkinlikle mutluluğunu dile getirirken sözlerine şöyle devam etti;” Aşure ayındayız çok güzel bir gündeyiz. Esnaf ile birlikte olup hepimiz birlikte güzel bir şeyler yapmaya çalıştık. Elhamdülillah şu anda güzel bir iş yaptık aşure etkinliğimiz şu an devam ediyor. Gözde TV olarak geldiğiniz için ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Çarşımızı güzel bir şekilde tanıttığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Burak Binzet ise, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aşure bizim birçok efsanede olan ve muharrem olarak bilinen tarih. Bu Osmanlı tarihinin kuruluşundan Kerbela’daki katliama kadar süren süreçte Muharrem’e denk gelen bir tarih bu anlamda tabi çarşımızdan da bahsetmemiz lazım. Adıyaman biliyorsunuz depremden sonra çok sıkıntılı bir dönem yaşadı. Sosyal tesis anlamında böyle yerlerin çarşının kurulması esnaf hareketi para hareketi bu böylede için çok önemli. Bu anlamda kim olursa olsun kendisine çok teşekkür ederiz. Ama Adıyaman’daki yatırımların çok hızlı olarak gelişmesini çünkü Adıyaman da bir terk yaşandı. Bir ekonomi dönmüyor. Ekonominin dönmesi içinde biraz daha bu bölgeye gayret edilmesini yatırım yapılmasını bekliyoruz. Devlet bunu süspanse ederek krediler ile buna benzer şeylerle destekleyerek zaten bir kısmı yapılıyor. Allah kabul etsin hep mutlu aşureler olsun bu süreçte sık sık bir araya geleceğiz çünkü aşure uzun süren bir süreç Allah kabul etsin” şeklinde konuştu.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay, ”Muharrem ayımızı bütün İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Biliyorsunuz bizim ilimizde yaşanan depremden dolayı burada Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan bir çarşı esnafımızı buraya çeşitli mesleklerden yerleştirmeye çalıştık. Esnafımızda sağ olsun kendi aralarında toparlanıp muharrem ayından dolayı aşure programı yapmışlar vatandaşlarımızı bizleri davet ettiler. Emeği geçen tüm esnaf arkadaşlarımıza bu etkinlikten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra birlik ve beraberlik içinde Adıyaman’ı toparlamak adına esnaf sanatkarlar olarak sahada çalışmamız devam edecek. Çoğu esnafımız şu anda mağdur yer bulamayan çok esnafımız var. Böyle örnek çarşı yaparak esnafımızı yavaş yavaş yerleştirmeye çalışacağız. Yeni imar planı açıklandıktan sonra kalıcı iş yerleri yapılıp esnaflarımızı bir an önce kendi iş yerlerinin başına dönüp ticaretini idame etmeye çalışmaları lazım. Tekrar emeği geçen tüm arkadaşlarıma esnaf camiasına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Adıyaman Belediyesi Başkan Yarımcısı Ramazan Oruç da,” Bugün Muharrem ayının son günündeyiz. Hicri takviminin ilk ayı olan Muharrem ayı 13’den başlayaraktan aşure haftası olarak kutluyoruz. Aşure günü bizim inancımıza göre birçok olay meydana gelmiştir. En önemli 10 tane olay olarak bilinir. Bunların içerisinde de en önemlisi peygamber efendimizin göz nuru torunlarından Hz. Hüseyin’in şahit edilişi. Türkiye’de de daha çok Kerbela’yı anarak Hz. Hüseyin’i anarak ve aşure gününde birlik beraberliğimizi temsil eden aşure dağıtımı bizde bir gelenek haline geldi. Bugünde Şahinbey Çarşımızdayız aşure dağıtımındayız. Buradaki en önemli güzellik Şahinbey Çarşısı’ndaki 55 tane esnafımızın birliktelik içerisinde bu etkinliği planlaması bu ayrıca bizi mutlu etmiştir. Cesaret timsali olan Hz. Hüseyin’in yezit karşısındaki haksızlık zulüm karşısında davranışını kıyamını yeniden anıyor, kendisine rahmet diliyorum. Herkesin aşure haftasını aşure gününü tebrik ediyorum mübarek olsun” cümlelerine yer verdi.