“Sloganımız; Dürüst Siyaset Gerçek Adalet”

Bize en başta siz hangi partinin rakibisiniz diye soruldu. Biz hiçbir partinin alternatifi değiliz. Biz var olan sistem içerisindeki yanlışların alternatifi olarak kendimizi tanımlıyoruz. Yola çıktığımızda ortaya koymuş olduğumuz sloganımız şuydu “Dürüst siyaset gerçek adalet. Özellikle memlekette uygulanmayan bir adaletin, halka yapılmayan doğru hizmetin takipçisi olduğumuzu bütün çalışmalarımızla ortaya koyuyoruz. Bizim farklı bir muhalefet anlayışımız var. İcraatlara dönük çalışmalarımız var. İnsanların fikri, zikri, düşüncesi ne olursa olsun, yapılan doğrularında yanında yer aldığımızı deklare ediyoruz. Belki bu manada var olan siyasetten biraz ayrılıyoruz, muhalefet anlayışı olarak. Adıyaman’da Kahta ve Samsat’ta teşkilatımız vardır. Diğer ilçelerimiz içinde çalışmalar yürütüyoruz. Biz şahısları hedef almaktan öte halkın sorunlarına inen ve bunlara yönelik çözüm üreten bir parti anlayışımız var. Biz bu yönde daha fazla ağırlıkta politika koyuyoruz. 

 

“Birçok partinin kutuplaştırıcı dili memlekete zarar veriyor”

Şu anda Türkiye’de geçmişten gelen belki bütün partilerde var olan kavgacı ve köşeli bir üslup var. Biz bunun karşısındayız. Dediğimiz gibi şahıslardan çok icraatlara bakıyoruz.  Dün yanlış icraat yapan bugün doğru icraat yapabilir veya bugün yanlış icraat yapan yarın doğru icraat yapabilir. Dolayısıyla biz muhalefetteki dilin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu toplum içerisinde ciddi anlamda kutuplaşmaya neden oluyor ve ayrıştırmaya yol açıyor. Biz bu dilden bütün siyasilerin uzak kalması gerektiğini düşünüyoruz.  Kendimizde bunun tam karşısında farklı, bütünleştirici bir politika uyguluyoruz. Kutuplaştırıcı dil memlekete zarar veriyor. Bu dilin mutlaka düzeltilmesi gerekir.

“Doğrularımızın ancak basın yoluyla halka ulaşabilir”

Basında yer bulduğumuza dair bir söz konusu değil. Burada da kendimizi değil basını eleştirebiliriz. Dile getirdiğimiz doğru düşüncelerin biraz farklı bir söylem olduğunu gördüğümüzden dolayı, Bunun halka ulaşmasını tabi ki isteriz. Bunun halka ulaştırılması gerekir. Bunun halka ulaşmasının yolu da tabi ancak basın yoluyla olmalıdır. Bu noktada basının bizi çok göz önünde bulundurduğunu söyleyemeyiz.

“Genel Başkanımız Sayın Yapıcıoğlu Adıyaman’a gelecek”

Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu önümüzdeki hafta Adıyaman’a 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ziyaretleri olmuştu. Bir gün Kahta’da, bir gün de Adıyaman’da programlarımız olacak. Genel Başkanımız geldiğinde öncelikle yerel basınla beraber olmak istiyoruz. Sorunları basın yoluyla ve halkla içi içe olarak çözmek istiyoruz. Onun dışında teşkilat içi programlarımız ve buluşmalarımız olacak. Adıyaman halkımızı Genel Başkanımızla ilgili bu şekilde bilgilendirmek istiyoruz.