Tarihi Mekana Yakışmayan Tuvalet

Tarihi mekanı gezmeye gelen Yerli ve Yabancı turistlerin tuvalet ihtiyaçları olduğunda utandıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Suat İzci; “Adıyaman turizm kenti özellikle son yıllarda Perre Antik Kent ve Roma çeşmesinin bulunduğu örenli mahallesi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Tarihi Roma çeşmesinin karşısında yıllar önce yapılmış bir tuvalet var.

Tuvaletin hali içler acısı buraya gelen turistler tuvalet ihtiyacı olduğunda giriyorlar ama girdikleri gibi geri çıkmak zorunda kalıyorlar. Hem turistler hem de mahallenin sakinleri buranın böyle olmasından dolayı şikayetçi. Pis ve yıkık dökük bir şekilde 20 yıldır bu durumda. Mahallede bulunan tek tuvalet ama o da kullanılamıyor.

Daha önce buranın yapılması için birçok kez belediyeye başvurduk. Ekip göndereceklerini söylediler fakat kimse gelip te bakmadı. Buraya gelen turistlerden biz utanıyoruz. Yetkililere sesleniyorum bir an önce gelip burada tadilat yapsınlar ve gelen turistler de mahalle sakinleri de burayı gönül rahatlığı ile kullanabilsin” dedi.

Öze Haber: Rabia Kar