Uluslararası yarışmada heyecan başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen festivalde Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmler, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında Altın Portakal heykelleri için yarışacak.

Jüri üyeleri açıklandı

İddialı yapımları değerlendirecek Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması ana jürisinde; oyuncu Anamaria Marinca, oyuncu Jean-Marc Barr, film küratörü ve eleştirmeni Nikolaj Nikitin, Arte France direktörü Olivier Pre ve yönetmen, senarist Valdimar Jhannsson yer alıyor.

Uluslararası yarışmada heyecan başlıyor

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ABD, Belçika, Bulgaristan, Bolivya, Fas, Fransa, Hollanda, İran, İrlanda, İsrail, İspanya, Letonya Cumhuriyeti, Lüksemburg, Polonya, Romanya ve Uruguay yapımı 10 film yer alıyor. Venedik, Fajr, Saraybosna, Tribeca, Berlin gibi dünyanın önemli festivallerinde izleyici ile buluşan yapımlar Türkiye’de ilk kez Festivalde gösterilecek.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın kazananları 8 Ekim’de festivalin kapanış ve ödül töreninde belli olacak