Vatandaşlar Birikimi Unuttu

  Adıyamanlı vatandaşlarımıza birikim yapabiliyor musunuz diye sorduk?

  Vatandaşların çoğu özellikle de gelen zamlardan sonra birikim yapamadıklarını, hayat pahalılığının fazla olduğunu söyledi.
  Birikim, tüketicinin harcanabilir gelirinden arta kalan parayı saklayarak zaman içerisinde artırması olarak biliniyor. Aylık yapılan harcamalar ve birikim için ayrılan miktar, kişinin gelirine ve harcama alışkanlıklarına göre değişiyor. Yapılan birikimler, genellikle ev ve araba gibi değerli taşınır ve taşınmazları almak için kullanılabiliyor.
  2023’te asgari ücretin artması ile sevinen vatandaşlar, gelen zamanlardan sonra tekrar hesap yapmaya başladıklarını belirtti.

“Pandeminin etkisi hala devam ediyor”

  Geçtiğimiz yıllarda özellikle de pandeminin büyük bir etkisi olduğunu belirten esnaf Mehmet Öksüz birikim yapmanın zor olduğunu belirterek;
  “Hayat giderek daha da pahalılaşıyor. Değil birikim yapmayı artık bazı şeylerden kısmaya başladık. Zaten geçtiğimiz yıllarda zor zamanlar yaşadık. Biliyoruz ki dünyada bir hastalık yayıldı ve uzun zaman pandemi vakası sürdü. O dönemde vatandaşlar dışarı çıkamadı. Dükkanlar kapandı. Özellikle biz esnaflar olarak çok zorluk yaşadık. Bazıları dükkanlarını kapattı gitti. Biz de borçla ayakta durmaya çalıştık. Pandemi geçmesine rağmen hala etkilerini yaşıyoruz. Bu sebeple de bu devirde birikim yapmamız oldukça zor” dedi.
  Öte yandan 20 yıldır emekli olduğunu belirten Nurten Karataş; “Bir emekli maaşı ancak bizi geçindiriyor. Çocuklarımıza bile katkı da bulunamıyoruz. Bu devirde birikim yapmak gerçekten zor. Her şey haddinden fazla pahalı. Ekonominin hızına yetişemiyoruz. Her ne kadar maaşlara zam geldiyse de. her şey 2 katı zamlandı. Böyle olunca da hiçbir anlamı kalmıyor” dedi.

 

Haber: Rabia Kar/Damla İbiş