Bu Yıl Balık Bolluğu Var
Bu Yıl Balık Bolluğu Var
1 Eylül'den itibaren Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege'de balık avı başladı. 15 Eylül’den itibaren Türkiye'de avlama yasağı tamamen kalktı. Adıyaman’da balık tüketim kültürü fazla olmasa da tezgâhlarda balıklar alıcılarını beklemeye başladı.
Adıyaman’da Balıklar Tezgâhlarda Alıcılarını Bekliyor
Havaların soğuması ile birlikte deniz suyundaki sıcaklığın düşmesi balıkçılara ve balık sevenlere yaradı. Balıklar bu yıl tezgâhlarda hem satıcısını hem de alıcısını güldürdü. Adıyaman’da her fiyattan balık çeşitleri alıcısını bekliyor.
Her Cebe Uygun Balık
Tezgâhta yer alan balıklarla ilgili Balıkçı Mustafa Berk, “Tezgâhımız da Karadeniz somonu, istavrit, levrek, çipura, ala balık somon, barbun, hamsi ve mezgit bulunuyor. Her bütçeye göre balık bulunuyor. Temizlenmiş hamsi 90 Lira, Karadeniz somonu 170 Lira, yerli somon kilosu 150 Lira’dan alıcısını bekliyor. Bu yıl balık bereketli” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Berk Adıyaman’daki balık tüketimi ile ilgili olarak da, “ Balık tüketimi yavaş yavaş artıyor. Bu zamana kadar deniz balığı fazla olmadığı için yeni yeni alışıyorlar. Bizler getiriyoruz ve Adıyamanlılarda balık tüketimine alışıyor. Balık gözden kalbe kadar birçok şeye iyi geliyor. Bana siyah et mi balık mı diye sorsalar balığı tercih ederim. Et tüketeceklerine balık tüketsinler. Faydaya baktığımızda balık etten daha faydalıdır” dedi.
Haber: Emine TÜTÜN
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.