Evcil Hayvanı Olanlar Dikkat!

Adıyaman Haber (GÖZDE) - Gözde Tv | 28.10.2022 - 16:03, Güncelleme: 28.10.2022 - 16:03
 

Evcil Hayvanı Olanlar Dikkat!

Evcil hayvan bakımı temel olarak düşünüldüğünde bir hayvanın ihtiyaç duyacağı en temel ihtiyaçları kapsar. Bunlar yemek yeme, su içme, tuvaletini yapma ve uyuma olarak sayılabilir. Her hayvan kendi doğasına uygun olarak bir barınma ve beslenme ihtiyacına sahiptir.
    Uzun süredir bu işi yapan Petshop sahibi Yılmaz Taşçı evcil hayvan bakımları ile ilgili; “Öncelikle en çok beslenen hayvan olarak kuş bakımından bahsetmek istiyorum. Evcil kuşların beslenmesinde muhabbet kuşu yemi verilir. Evdeki sebzelerden rendeleyerek de verilebilir. Haşlanmış yumurta, havuç, kabak kuşlar için sağlıklı besinlerdir. Kuşlarda dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de kapı ve pencerenin aynı zamanda açık olmaması gerekir. Cereyana kalmaları onlar için sıkıntı olabilir. Soğuğa dikkat edilmesi gerekiyor. Vitamin hapları verilmesi gerekiyor. 15 günde bir altlarının değiştirilmesi gerekiyor. Sularının ve yemliklerinin sık sık dezenfekte edilmesi gerekir. Sularının iki günde bir değişmesi gerekir.     Kedi ve köpeklerden bahsedecek olursak aşılarının kesinlikle tam olması gerekir. Bu aşıların takip edilmesi gerekir. Gençlik aşıları, kuduz aşıları, parazit aşıları gibi birçok aşı çeşidini yaptırmaları gerekir. Bir diğer şeyde temizlik açısından kum bakımıdır. Kumlarının sürekli temizlenmesi gerekiyor. Günde 1 kere yerine tuvaletini her yaptığında temizlense daha hijyenik olur. Eğer sağlıklı bir hayvan bakımı yapmak istiyorsanız emin olmadığınız konularda uzman veteriner hekimlerden destek almanız gerekir.     Balık bakımına gelecek olursak, günlük su değişimi olmaması gerekiyor. Çünkü, balığın bir ortama hazırlanması uzun sürer. Suda üreyen bir bakteri vardır. O balık buna alıştığı zaman temiz su da kendini çırılçıplak hisseder. Bakterisi olmayan, ortamına alışık olamayan bir balıkda ölebilir.  Yemleme konusuna gelirsek balık normalde açlıktan ölmez. Tabi bu 1-2 hafta aç bırakılması anlamına gelmez. 2 günde 1 yemleme yapabilir. Yemleme yaptıkları zaman yani genel olarak biz birer parça yem verilmesini öneririz.Ama müşteriler balığa yem verdikçe daha çok yiyor diyorlar. Balıkta doyma hissi yoktur. Siz verdikçe yer. Bu şekilde balıklar daha sağlıklı yaşar daha uzun ömürlü olurlar"diye bilgilendirme yaptı. Haber:Rabia Kar
Evcil hayvan bakımı temel olarak düşünüldüğünde bir hayvanın ihtiyaç duyacağı en temel ihtiyaçları kapsar. Bunlar yemek yeme, su içme, tuvaletini yapma ve uyuma olarak sayılabilir. Her hayvan kendi doğasına uygun olarak bir barınma ve beslenme ihtiyacına sahiptir.

    Uzun süredir bu işi yapan Petshop sahibi Yılmaz Taşçı evcil hayvan bakımları ile ilgili; “Öncelikle en çok beslenen hayvan olarak kuş bakımından bahsetmek istiyorum. Evcil kuşların beslenmesinde muhabbet kuşu yemi verilir. Evdeki sebzelerden rendeleyerek de verilebilir. Haşlanmış yumurta, havuç, kabak kuşlar için sağlıklı besinlerdir. Kuşlarda dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de kapı ve pencerenin aynı zamanda açık olmaması gerekir.

Cereyana kalmaları onlar için sıkıntı olabilir. Soğuğa dikkat edilmesi gerekiyor. Vitamin hapları verilmesi gerekiyor. 15 günde bir altlarının değiştirilmesi gerekiyor. Sularının ve yemliklerinin sık sık dezenfekte edilmesi gerekir. Sularının iki günde bir değişmesi gerekir.
    Kedi ve köpeklerden bahsedecek olursak aşılarının kesinlikle tam olması gerekir. Bu aşıların takip edilmesi gerekir. Gençlik aşıları, kuduz aşıları, parazit aşıları gibi birçok aşı çeşidini yaptırmaları gerekir. Bir diğer şeyde temizlik açısından kum bakımıdır. Kumlarının sürekli temizlenmesi gerekiyor. Günde 1 kere yerine tuvaletini her yaptığında temizlense daha hijyenik olur. Eğer sağlıklı bir hayvan bakımı yapmak istiyorsanız emin olmadığınız konularda uzman veteriner hekimlerden destek almanız gerekir.


    Balık bakımına gelecek olursak, günlük su değişimi olmaması gerekiyor. Çünkü, balığın bir ortama hazırlanması uzun sürer. Suda üreyen bir bakteri vardır. O balık buna alıştığı zaman temiz su da kendini çırılçıplak hisseder. Bakterisi olmayan, ortamına alışık olamayan bir balıkda ölebilir.  Yemleme konusuna gelirsek balık normalde açlıktan ölmez. Tabi bu 1-2 hafta aç bırakılması anlamına gelmez. 2 günde 1 yemleme yapabilir. Yemleme yaptıkları zaman yani genel olarak biz birer parça yem verilmesini öneririz.Ama müşteriler balığa yem verdikçe daha çok yiyor diyorlar. Balıkta doyma hissi yoktur. Siz verdikçe yer. Bu şekilde balıklar daha sağlıklı yaşar daha uzun ömürlü olurlar"diye bilgilendirme yaptı.

Haber:Rabia Kar

Adıyaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gozdetv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.