Geleneksel Tıp 50 Asırdır Kullanılıyor

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2022 - 16:34, Güncelleme: 11.11.2022 - 16:40
 

Geleneksel Tıp 50 Asırdır Kullanılıyor

Sentetik ilaçlarla meydana gelebilen yan etkilerin yol açtığı ciddi sağlık sorunları, bazı kronik rahatsızlıkların kesin sonuç alıcı tedavisinin olmayışı ya da hasta için uzun, rahatsızlık verici oluşu ve getirdiği ekonomik yük, kökü 1960'lı yıllara kadar giden alternatif arayışları ve doğala dönüş söylemleri alternatif tıp uygulamalarının popüler hale gelmesini sağladığı biliniyor.
 Az ya da çok genelde herkesin bir fikre sahip olduğu alternatif tıp yöntemleri hakkında yeterince bilgi sahibi olduğu düşünülse de tam olarak bilinmiyor. Peki Modern tıp uygulamalarının tamamlayıcısı olarak kabul edilen alternatif tıp yöntemleri tam olarak nedir? “Bir tedavi metodu kökten çözüm sağlıyorsa bu alternatif olamaz” Alternatif tıp olarak bilinen ama asıl adının geleneksel ve tamamlayıcı tıp olduğunu belirten Dr. Murat Kalaycı; “Bir tedavi metodu kökten çözüm sağlıyorsa bu alternatif olamaz. Binlerce yıldır kullanılan bitkisel tedaviler, hacamatlar ve benzerleri binlerce yıl insanlar tarafından kullanılmış tedavilerdir. Bunlar son yüzyılda alternatif tıp olarak adlandırılmaya başlamıştır. Son zamanlardaki kapitalist tıbbın ilaç sektörünün tabiriyle oluşmuş bir tabirdir. Aslında demek istedikleri şu ki bu tedavileri deneyin olmazsa geleneksel ve tamamlayıcı tıbba yönelirsiniz. Biz buna karşıyız. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleri hastalığı tedavi eden, işi kökten çözen yöntemlerdir. Hepsi eskiden beri denenmiştir ve kullanılmıştır.  “Vatandaşlar çoğunlukla hacamat ve sülük tedavisini tercih ediyor” Halk arasında da bu yöntemlere çok rağbet var. Adıyaman’da vatandaşlar çoğunlukla hacamat ve sülük tedavisini tercih ediyor. Bunun yanında ozon tedavisi, akupunktur ve diğer bitkisel tedavileri de Adıyaman’da denemeye başladık. Bu tedavi yöntemleri daha çok Uzak Doğu ve Orta Asya da kullanılır. 5 bin yıllık tarihi olan metotlardır. Genel olarak insanlar hacamat ve sülüğün her tedavi de kullanıldığını düşünür. Ama bu büyük bir yanlıştır. Uygun tedaviyi doktorun seçmesi gerekir. Hangi hastalığa hangi tedavinin olacağı araştırılmalı ya da sorulmalıdır. Geleneksel ve tamamlayıcı tıpta 14 tedavi yöntemi vardır. Bunlar 2014 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Resmi Gazete’de mevzuatı yayınlanarak başlatıldı. Tedavilerin hepsi Sağlık Bakanlığı kontrolunda gerçekleşiyor. Hekimlere sertifika eğitimi verilerek muayenehanelerde resmi olarak kullanılıyor. Bu tedavilerden bazıları ; Akupunktur, ozon tedavisi, sülük tedavisi, bitkisel tedaviler, proloterapi , apiterapi ve arı ürünleri ile tedavisidir” dedi.
Sentetik ilaçlarla meydana gelebilen yan etkilerin yol açtığı ciddi sağlık sorunları, bazı kronik rahatsızlıkların kesin sonuç alıcı tedavisinin olmayışı ya da hasta için uzun, rahatsızlık verici oluşu ve getirdiği ekonomik yük, kökü 1960'lı yıllara kadar giden alternatif arayışları ve doğala dönüş söylemleri alternatif tıp uygulamalarının popüler hale gelmesini sağladığı biliniyor.

 Az ya da çok genelde herkesin bir fikre sahip olduğu alternatif tıp yöntemleri hakkında yeterince bilgi sahibi olduğu düşünülse de tam olarak bilinmiyor. Peki Modern tıp uygulamalarının tamamlayıcısı olarak kabul edilen alternatif tıp yöntemleri tam olarak nedir?

“Bir tedavi metodu kökten çözüm sağlıyorsa bu alternatif olamaz”

Alternatif tıp olarak bilinen ama asıl adının geleneksel ve tamamlayıcı tıp olduğunu belirten Dr. Murat Kalaycı;

“Bir tedavi metodu kökten çözüm sağlıyorsa bu alternatif olamaz. Binlerce yıldır kullanılan bitkisel tedaviler, hacamatlar ve benzerleri binlerce yıl insanlar tarafından kullanılmış tedavilerdir. Bunlar son yüzyılda alternatif tıp olarak adlandırılmaya başlamıştır. Son zamanlardaki kapitalist tıbbın ilaç sektörünün tabiriyle oluşmuş bir tabirdir. Aslında demek istedikleri şu ki bu tedavileri deneyin olmazsa geleneksel ve tamamlayıcı tıbba yönelirsiniz. Biz buna karşıyız. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleri hastalığı tedavi eden, işi kökten çözen yöntemlerdir. Hepsi eskiden beri denenmiştir ve kullanılmıştır. 

“Vatandaşlar çoğunlukla hacamat ve sülük tedavisini tercih ediyor”

Halk arasında da bu yöntemlere çok rağbet var. Adıyaman’da vatandaşlar çoğunlukla hacamat ve sülük tedavisini tercih ediyor. Bunun yanında ozon tedavisi, akupunktur ve diğer bitkisel tedavileri de Adıyaman’da denemeye başladık. Bu tedavi yöntemleri daha çok Uzak Doğu ve Orta Asya da kullanılır. 5 bin yıllık tarihi olan metotlardır. Genel olarak insanlar hacamat ve sülüğün her tedavi de kullanıldığını düşünür. Ama bu büyük bir yanlıştır. Uygun tedaviyi doktorun seçmesi gerekir. Hangi hastalığa hangi tedavinin olacağı araştırılmalı ya da sorulmalıdır. Geleneksel ve tamamlayıcı tıpta 14 tedavi yöntemi vardır. Bunlar 2014 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Resmi Gazete’de mevzuatı yayınlanarak başlatıldı. Tedavilerin hepsi Sağlık Bakanlığı kontrolunda gerçekleşiyor. Hekimlere sertifika eğitimi verilerek muayenehanelerde resmi olarak kullanılıyor. Bu tedavilerden bazıları ; Akupunktur, ozon tedavisi, sülük tedavisi, bitkisel tedaviler, proloterapi , apiterapi ve arı ürünleri ile tedavisidir” dedi.

Adıyaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gozdetv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.