Ispanağın Faydaları Nelerdir?

Sağlık (GÖZDE) - Gözde Tv | 31.10.2022 - 10:52, Güncelleme: 31.10.2022 - 10:52
 

Ispanağın Faydaları Nelerdir?

Ispanak insan sağlığı açısından çok yararlı bir besin. Onu doğru şekilde hazırlayıp pişirebilirseniz bu faydalarını görebilirsiniz.
Ispanağın Faydaları, İşte Bol Bol Tüketmeniz Gereken 10 Şifası •             Ispanağın faydaları arasında antioksidan etkileri ilk sıralarda yer alır. Bu sayede vücudun hastalıklara karşı direncini artırır. •             Bol miktarda demir içerdiğinden, kansızlık gibi sorunlarla mücadele edenler için iyi bir yardımcı besin kaynağıdır. •             Ispanak vitamini ve mineralleri ile sağlık için oldukça faydalıdır. İçerisinde yoğun miktarda bulunan A vitamini ile gözlerin güçlenmesini sağlar. •             Sindirim sisteminin ve özellikle midenin düzenli bir şekilde çalışmasına olanak tanır. •             Ispanak protein açısından da ideal bir kaynaktır ve sağlıklı bir vücuda sahip olmaya yardım eder. •             Sinir sistemi için faydalıdır ve stres benzeri sorunların giderilmesinde etkili olabilmektedir. •             Ispanak, yemeklerde tüketilmesinin yanında maske olarak cilde de sürülebilmektedir. Ispanak maskesi, cildin canlı görünmesine destek olur. •             Lif, protein ve vitamin değerlerinin zengin olması özellikle vegan bireyler için bulunmaz bir kaynaktır. •             Metabolizmayı hızlandıran ıspanak kilo vermeye yardımcı olur; çorbasını, az yağlı yemeklerini veya blenderdan geçirdiğiniz içeceğini tüketebilirsiniz. •             Koyu yeşil yapraklı ıspanak K vitamini açısından nimettir; böylece özellikle çocukların kemik gelişimini destekler. •             Ispanak Kalori ve Besin Değeri Nedir? •             Ispanak besin değeri açısından fazlasıyla zengin bir bitkidir. •             Ispanağın içindekiler insan sağlığına oldukça yararlıdır. •             Ispanak protein değeri, 100 gramlık porsiyonda yaklaşık 2,9 gram olacak şekildedir. •             A ve C vitaminlerini bol miktarda barındıran ıspanak kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum gibi mineraller de içermektedir. •             Sadece 1 porsiyon ıspanak tüketerek günlük A vitamini ihtiyacınızın 4 katını, folik asit ihtiyacınızın yarısından fazlasını ve K vitamini ihtiyacınızın neredeyse 10 katını karşılayabileceğinizi biliyor muydunuz? •             100 gram çiğ ıspanak yaprağı kalori olarak yaklaşık 17 kcal değere sahiptir. •             Düşük kalorisi ve zengin besin değerleriyle diyet menüleri için en ideal yiyecekler arasındadır. •             Lif kaynağı bir yeşillik olan ıspanak, tükettiğiniz öğünlerde sizi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.   Ispanağı Çok İyi Yıkayın Ispanağın pişirmeden önce çok dikkatli yıkamalısınız. Tıpkı semizotunda olduğu gibi ıspanağın kökü ve yapraklarında çok miktarda toprak kalıntısı bulunur. Ispanaklarınızı yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletebilirsiniz. Sıra geldi ıspanağı pişirme aşamasına… Ispanak uzun süre pişirilmemesi gereken bir sebze. Bunun nedeni ise uzun pişirilmesi halinde ıspanaktaki vitamin ve minerallerin azalması. Ispanağınızı yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletin ve sonra tekrar yıkayın. Hemen ardından ıspanağı fazla bekletmeden ellerinizle parçalara bölün. Metal bıçak ile kesilmesi durumunda ıspanağın vitamini azalır. Elle böldükten sonra ıspanağınızı hızla pişirin ve fazla bekletmeden tüketin.  
Ispanak insan sağlığı açısından çok yararlı bir besin. Onu doğru şekilde hazırlayıp pişirebilirseniz bu faydalarını görebilirsiniz.

Ispanağın Faydaları, İşte Bol Bol Tüketmeniz Gereken 10 Şifası

•             Ispanağın faydaları arasında antioksidan etkileri ilk sıralarda yer alır. Bu sayede vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

•             Bol miktarda demir içerdiğinden, kansızlık gibi sorunlarla mücadele edenler için iyi bir yardımcı besin kaynağıdır.

•             Ispanak vitamini ve mineralleri ile sağlık için oldukça faydalıdır. İçerisinde yoğun miktarda bulunan A vitamini ile gözlerin güçlenmesini sağlar.

•             Sindirim sisteminin ve özellikle midenin düzenli bir şekilde çalışmasına olanak tanır.

•             Ispanak protein açısından da ideal bir kaynaktır ve sağlıklı bir vücuda sahip olmaya yardım eder.

•             Sinir sistemi için faydalıdır ve stres benzeri sorunların giderilmesinde etkili olabilmektedir.

•             Ispanak, yemeklerde tüketilmesinin yanında maske olarak cilde de sürülebilmektedir. Ispanak maskesi, cildin canlı görünmesine destek olur.

•             Lif, protein ve vitamin değerlerinin zengin olması özellikle vegan bireyler için bulunmaz bir kaynaktır.

•             Metabolizmayı hızlandıran ıspanak kilo vermeye yardımcı olur; çorbasını, az yağlı yemeklerini veya blenderdan geçirdiğiniz içeceğini tüketebilirsiniz.

•             Koyu yeşil yapraklı ıspanak K vitamini açısından nimettir; böylece özellikle çocukların kemik gelişimini destekler.

•            

Ispanak Kalori ve Besin Değeri Nedir?

•             Ispanak besin değeri açısından fazlasıyla zengin bir bitkidir.

•             Ispanağın içindekiler insan sağlığına oldukça yararlıdır.

•             Ispanak protein değeri, 100 gramlık porsiyonda yaklaşık 2,9 gram olacak şekildedir.

•             A ve C vitaminlerini bol miktarda barındıran ıspanak kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum gibi mineraller de içermektedir.

•             Sadece 1 porsiyon ıspanak tüketerek günlük A vitamini ihtiyacınızın 4 katını, folik asit ihtiyacınızın yarısından fazlasını ve K vitamini ihtiyacınızın neredeyse 10 katını karşılayabileceğinizi biliyor muydunuz?

•             100 gram çiğ ıspanak yaprağı kalori olarak yaklaşık 17 kcal değere sahiptir.

•             Düşük kalorisi ve zengin besin değerleriyle diyet menüleri için en ideal yiyecekler arasındadır.

•             Lif kaynağı bir yeşillik olan ıspanak, tükettiğiniz öğünlerde sizi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.

 

Ispanağı Çok İyi Yıkayın

Ispanağın pişirmeden önce çok dikkatli yıkamalısınız. Tıpkı semizotunda olduğu gibi ıspanağın kökü ve yapraklarında çok miktarda toprak kalıntısı bulunur. Ispanaklarınızı yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletebilirsiniz.

Sıra geldi ıspanağı pişirme aşamasına… Ispanak uzun süre pişirilmemesi gereken bir sebze. Bunun nedeni ise uzun pişirilmesi halinde ıspanaktaki vitamin ve minerallerin azalması. Ispanağınızı yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletin ve sonra tekrar yıkayın. Hemen ardından ıspanağı fazla bekletmeden ellerinizle parçalara bölün. Metal bıçak ile kesilmesi durumunda ıspanağın vitamini azalır. Elle böldükten sonra ıspanağınızı hızla pişirin ve fazla bekletmeden tüketin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gozdetv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.