Sokak Lezzeti “Kestane El Yakıyor”

Yaşam (GÖZDE) - Gözde Tv | 25.01.2023 - 14:00, Güncelleme: 25.01.2023 - 14:00
 

Sokak Lezzeti “Kestane El Yakıyor”

Adıyaman’da 42 yıldır kış mevsiminde mangalda pişmiş kestane satan Mehmet Şahin, pişmiş kestanenin fiyatının 200 TL olmasından dolayı satışların çok düştüğünü söyledi.
  Kış mevsiminin vazgeçilmezi olan kestanenin pişmişinin kilosu 200 TL’den pişmemişi ise 100 TL satılıyor.   Kestane herkes tarafından sevilen, kış mevsimi ile özdeşleşmiş lezzetli, sağlıklı ve besleyici bir yemiş olarak biliniyor.  Soğuk kış günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden biri olan kestane, kızarmış, haşlanmış, közlenmiş ve tatlı olarak tüketilebiliyor. Soğuk kış günlerinin sıcacık yiyeceği kestane, eskiden sobada pişirilir, kokusu tüm eve yayılırdı. Soba devrinin bitmesiyle birlikte farklı pişirme teknikleri uygulanıyor. Adıyaman’da da çoğunlukla mangalda pişirilen kestane içleri ısıtıyor. “Müşteriler seviyor fakat gelen zamlarla beraber eskisi kadar alamıyor”   Adıyaman’da 42 yıldır kestaneleri ile müşterilerin içini ısıttığını belirten Mehmet Şahin, pişmiş kestanenin kalitesine göre 100- 200, pişmemiş kestanenin de 60- 100 TL olduğunu belirterek şunları söyledi; “Genel olarak kestane Aydın, Bursa ve Kastamonu bölgelerinden geliyor. Şu an tezgahımda bulundurduğum kestane Aydın, Nazilli kestanesidir. Kestaneyi tezgahımın altındaki mangalda pişiriyorum. Adıyaman’da yetişmediği için dışardan alıyoruz burada satıyoruz. Kestanenin, kuzu kestane, Aydın kestanesi, Bursa kestanesi olmak üzere birçok çeşidi vardır. Çin’den bile kestane geliyor görünüşü güzel fakat tadı pek de iyi değil. Pişirirken kesinlikle açılmıyor. Müşteriler severek alıyorlar fakat eski randıman yok. Gelen zamlarla beraber vatandaş da her şeyi almakta zorlanıyor.” Haber: Metin Harıkcı-Rabia Kar
Adıyaman’da 42 yıldır kış mevsiminde mangalda pişmiş kestane satan Mehmet Şahin, pişmiş kestanenin fiyatının 200 TL olmasından dolayı satışların çok düştüğünü söyledi.

  Kış mevsiminin vazgeçilmezi olan kestanenin pişmişinin kilosu 200 TL’den pişmemişi ise 100 TL satılıyor.

  Kestane herkes tarafından sevilen, kış mevsimi ile özdeşleşmiş lezzetli, sağlıklı ve besleyici bir yemiş olarak biliniyor.  Soğuk kış günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden biri olan kestane, kızarmış, haşlanmış, közlenmiş ve tatlı olarak tüketilebiliyor. Soğuk kış günlerinin sıcacık yiyeceği kestane, eskiden sobada pişirilir, kokusu tüm eve yayılırdı. Soba devrinin bitmesiyle birlikte farklı pişirme teknikleri uygulanıyor. Adıyaman’da da çoğunlukla mangalda pişirilen kestane içleri ısıtıyor.

“Müşteriler seviyor fakat gelen zamlarla beraber eskisi kadar alamıyor”

  Adıyaman’da 42 yıldır kestaneleri ile müşterilerin içini ısıttığını belirten Mehmet Şahin, pişmiş kestanenin kalitesine göre 100- 200, pişmemiş kestanenin de 60- 100 TL olduğunu belirterek şunları söyledi; “Genel olarak kestane Aydın, Bursa ve Kastamonu bölgelerinden geliyor. Şu an tezgahımda bulundurduğum kestane Aydın, Nazilli kestanesidir. Kestaneyi tezgahımın altındaki mangalda pişiriyorum. Adıyaman’da yetişmediği için dışardan alıyoruz burada satıyoruz. Kestanenin, kuzu kestane, Aydın kestanesi, Bursa kestanesi olmak üzere birçok çeşidi vardır. Çin’den bile kestane geliyor görünüşü güzel fakat tadı pek de iyi değil. Pişirirken kesinlikle açılmıyor. Müşteriler severek alıyorlar fakat eski randıman yok. Gelen zamlarla beraber vatandaş da her şeyi almakta zorlanıyor.”

Haber: Metin Harıkcı-Rabia Kar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gozdetv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.