Turanlı: “Adıyaman’daki Sorunların Çözülmesi İçin Hep Birlikte Gayret Gösterilmesi Gerekiyor”
Turanlı: “Adıyaman’daki Sorunların Çözülmesi İçin Hep Birlikte Gayret Gösterilmesi Gerekiyor”
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Gözde TV çadır stüdyosunu ziyaret ederek, depremden sonra Adıyaman ve Kahta’nın durumu ve buralarda yaşanan sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“ADIYAMAN’DAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ İÇİN HEP BİRLİKTE GAYRET GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR”
Hem deprem şehitlerine hem de 15 Temmuz’da şehit olan şehitlerimizi rahmet yad ettiklerini dile getiren Turanlı, “Adıyaman’da deprem denince akla çok şey geliyor. İnsanların güzel ve sıcak olan bir ortamda yaşadığı bir yerde, şehrin aniden enkaza dönüşmesi ve can kayıplarının olmasıyla çok ciddi sorunların yaşandığını tahmin edebiliyorum. Ama bunların üstesinden gelebileceğimize de inanıyorum. Burada belediyelere çok iş düşüyor ancak her şeyi de belediyelerden beklememek gerekiyor. Muhakkak, Belediye Başkanları eleştiriler alıyor ve bu eleştirileri birlikte zaman zaman takip ediyoruz. Elbette vatandaşları haklı görüyoruz, haklı görmemizdeki gerekçe de vatandaşların çözüm yerlerini belediye olarak düşünmeleridir. Ancak belediyelerden her şeyi beklemekten ziyade, çözülmesi için zamana bırakarak hep birlikte gayret gösterilmesi gerekiyor. Umut ediyorum ki, Adıyaman’daki sorunlar zamanla çözülecek. Her ne kadar karamsar düşünülse de bu konuda karamsar olmamak gerekiyor. Devletimiz, güçlü bir devlettir. Bu güçle birlikte, ülkemizin altından kalkamayacağı sorunlar yoktur” dedi.
“ALTYAPIDA, KAYIP VE KAÇAK SUYUMUZ ÇOK”
Kahta’da yaşanan otopark ve su soruna da açıklık getiren Turanlı sözlerine şöyle devam etti;
“Kahta’ya zamanında Haydaran’dan getirilmiş olan bir su kaynağımız var. Suyun getirildiği yer ile ilgili zaman zaman eleştirilerim olsa da tesisi bir kez daha burada takdirle anlatmak isterim. Çünkü çok muazzam ve devasa bir tesis. Gelen su miktarı ve harcanan su miktarı belli. Dolayısıyla gelen ve harcanan su miktarı birbirini karşılamıyor. Çünkü altyapıda kayıp ve kaçak suyumuz çok. Bu kayıp ve kaçak su ile birlikte, yaz aylarında bu sıkıntıların çoğalmasıyla birlikte depremden sonra Kahta’da ciddi bir nüfus yoğunluğu da oldu. Adıyaman Merkez’den, Besni’den, Gölbaşı’ndan ve hatta Kahta’nın köylerinden gelip yerleşen vatandaşlar oldu ve dolayısıyla yoğunluk arttı. Bu durum da su sevkiyatını arttırdı. Ama birkaç gün su sıkıntısı oldu ve şu an Kahta’daki su yeterli geliyor.
Kaldırım işgallerine değinecek olursak, pandemiden sonra insanların üzerinde depremden dolayı ciddi bir psikolojik baskı var. Biz de bununla ilgili bir baskı uyguladığımızda, insanlar daha kötü etkileniyor. Dolayısıyla, kaldırım sorununu zamana yayarak normalleşerek çözmeye çalışıyoruz.
“ESKİ YERLEŞİM YERİNDE, KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE BİRLİKTE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”
Trafik konusunda ise 2 tane alternatif çevre yolu projemiz vardı. Bu iki tane çevre yolu projemizi aştık. Trafiği rahatlattı ama trafikteki yoğunluğu çözemedi. Çünkü Kahta merkezde araçlar park edildikçe esnafa ait dükkanların önü kapatılıyor ve bu durum gün geçtikçe artıyor. Zamanında yapılaşmalar, otoparkların sınırlı olması ve alternatif yerlerimizin de olmamasından dolayı, Kahta’nın mevcut durumunu değiştirme şansımız yok. Ama çevre yolunun açılmasıyla birlikte, Toprak Mahsulleri Ofisi Adıyaman Merkez de dahil olmak üzere, Adıyaman’daki ürünlerin hemen hemen tamamını Kahta’dan alıyor. Buna rağmen trafikte sorun yaşanmadı. Düşünün, bu çevre yolu Kahta merkezinde sağlanmış olsaydı, Samsat, Gerger, Sincik’ten gelen araçların tamamı doğrudan şehir merkezinden gidecekti. Ancak Çevre Yolu Projesi ile asgariye inmiş oldu. Bundan sonraki yapılaşmalarda mecburen otopark şartı var. Ama eski yerleşim yerlerinde bunu gerçekleştirme imkanı yok. Eski yerleşim yerlerinde de kentsel dönüşüm ile birlikte, inşallah buralarda da otopark sorunu çözülmüş olacak”
Haber: Şeriban ÖZÇAKMAK - Kamera: Burhan TURGUT
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.