Bir Gün Çalışarak Bir Kilo Baklava Alabiliyorsunuz

Gündem (GÖZDE) - Gözde Tv | 05.10.2023 - 11:26, Güncelleme: 05.10.2023 - 11:26
 

Bir Gün Çalışarak Bir Kilo Baklava Alabiliyorsunuz

Ekonomideki bozulma vatandaşında ağzının tadını bozdu! Baklava kilosunun fiyatları 350 TL ve 450 TL arasında değişiyor.
Gaziantep’in tescilli ürünü olan baklava fiyatlarına kimsenin gücü yetmiyor. Yaşanan bu fiyat artışlarının kendilerini de zor durumda bıraktığını dile getiren işletme sahibi Bekir Tümer,’’ baklavanın kilosu şu an 350 TL ama ben zarar ediyorum. Çünkü baklava için en önemli malzeme olan Antep fıstığının kilosu şu an 1000 TL. Baklavanın fiyatını artırmak istiyorum ama bu defa vatandaşlar tercih etmeyecek ve yaptığımız tatlı elimizde kalacak. Bizim müşterilerimizin yarısı 6 Şubat depremlerinde vefat etti, diğer yarısı ise Adıyaman’dan taşındı. Şu an eskisi kadar müşterim yok çünkü Adıyaman’da insan kalmadı’’ dedi. ‘En çok kışın tercih ediliyor’’ Baklavanın genellikle kış mevsiminde çok tercih edildiğini dile getiren Tümer, ‘’ Yazın dondurma çıktığında da baklava tercih edilir ama kış mevsimi kadar değil tabi. Kışın baklavaya talep daha fazla. Genellikle şireli tatlılar kışın yeniliyor zaten. Baklava taze yenilmeli yoksa herhangi bir tat alamazsın. Bayat tatlıyı anlamak için rengine bakın eğer tatlının rengi kırmızı ise o taze baklava ama eğer rengi beyazlaşmış ise o tatlı bayatlamıştır’’ ifadelerine yer verdi.   
Ekonomideki bozulma vatandaşında ağzının tadını bozdu! Baklava kilosunun fiyatları 350 TL ve 450 TL arasında değişiyor.

Gaziantep’in tescilli ürünü olan baklava fiyatlarına kimsenin gücü yetmiyor. Yaşanan bu fiyat artışlarının kendilerini de zor durumda bıraktığını dile getiren işletme sahibi Bekir Tümer,’’ baklavanın kilosu şu an 350 TL ama ben zarar ediyorum. Çünkü baklava için en önemli malzeme olan Antep fıstığının kilosu şu an 1000 TL. Baklavanın fiyatını artırmak istiyorum ama bu defa vatandaşlar tercih etmeyecek ve yaptığımız tatlı elimizde kalacak. Bizim müşterilerimizin yarısı 6 Şubat depremlerinde vefat etti, diğer yarısı ise Adıyaman’dan taşındı. Şu an eskisi kadar müşterim yok çünkü Adıyaman’da insan kalmadı’’ dedi.

‘En çok kışın tercih ediliyor’’

Baklavanın genellikle kış mevsiminde çok tercih edildiğini dile getiren Tümer, ‘’ Yazın dondurma çıktığında da baklava tercih edilir ama kış mevsimi kadar değil tabi. Kışın baklavaya talep daha fazla. Genellikle şireli tatlılar kışın yeniliyor zaten. Baklava taze yenilmeli yoksa herhangi bir tat alamazsın. Bayat tatlıyı anlamak için rengine bakın eğer tatlının rengi kırmızı ise o taze baklava ama eğer rengi beyazlaşmış ise o tatlı bayatlamıştır’’ ifadelerine yer verdi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gozdetv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.